Skip to main content

Η Moderna ανέβαλε για λίγους μήνες τις παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρώπη

Η Moderna συμφώνησε να αναβάλει ορισμένες παραδόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί ελήφθη η απόφαση.

Η Moderna αναβάλλει για λίγους μήνες τις παραδόσεις εμβολίων σε χώρες της Ε.Ε.
Οι μετοχές της Moderna υποχώρησαν σχεδόν 2% λόγω της καθυστέρησης, παρόλο που η εταιρεία τήρησε την πρόβλεψή της για πωλήσεις εμβολίων ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022.

Η παράδοση των δόσεων είχε αρχικά προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επίσης τροποποιήσει συμφωνίες με την Pfizer BioNTech τον Απρίλιο για να καθυστερήσει τις παραδόσεις εμβολίων κατά τρεις μήνες καθώς ετοιμάζεται για μια πιθανή εκστρατεία ενίσχυσης το φθινόπωρο.

Η συμφωνία βοηθά στη «βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων εφοδιασμού και στην ευθυγράμμισή τους με τα τρέχοντα επίπεδα ζήτησης στα κράτη μέλη μας», δήλωσε η Στέλλα Κυριακίδη, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Ελβετίας δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα θα καταστρέψει περισσότερες από 620.000 ληγμένες δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Moderna, καθώς η ζήτηση για τα εμβόλια μειώνεται δραματικά.

Σύμφωνα με την τροποποιημένη συμφωνία με τη Moderna, οι χώρες της ΕΕ θα έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα εμβόλιο επόμενης γενιάς που θα στοχεύει τόσο στην παραλλαγή Omicron όσο και στο αρχικό στέλεχος, εάν εγκριθεί.

Πηγή: skai.gr