Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

Η MOODY΄S ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις των υποβαθμίσεων, αμέσως μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας «ήλθαν» και οι τραπεζικές υποβαθμίσεις.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις των υποβαθμίσεων, αμέσως μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας «ήλθαν» και  οι τραπεζικές υποβαθμίσεις. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο της Moody΄s μπήκαν οι περιπτώσεις της Εθνικής Τράπεζας (σε A1 από Aa3), της EFG Eurobank Ergasias (σε A2 από A1) και της Εμπορικής Τράπεζας (σε A2 από A1).

Στην κυβέρνηση, πάντως, λόγω της μικρότερης του αναμενόμενου υποβάθμισης επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία αναφέρεται ότι:

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάταξη της οικονομίας». Και προστίθεται:

«Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Οίκου Moody’ s, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υποβαθμίζεται κατά ένα επίπεδο, αλλά παραμένει στην πρώτη κατηγορία (Α) και δύο επίπεδα πάνω από τις αξιολογήσεις των δύο άλλων οίκων, που υποβάθμισαν πρόσφατα την Ελλάδα.. Στη σχετική ανακοίνωση αναγνωρίζεται πως η υλοποίηση των πρόσφατων ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμες λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας». A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ