Skip to main content

Η Moody΄s υποβάθμισε την ελληνική οικονομία

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προχώρησε σήμερα το πρωί ο διεθνής αξιολογητικός οίκος Moody΄s.
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προχώρησε σήμερα το πρωί ο διεθνής αξιολογητικός οίκος Moody΄s. Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά εδώ και μέρες κι ως ένα βαθμό οι αγορές την είχαν προεξοφλήσει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Η νέα βαθμολόγηση της χώρας είναι Α2 από Α1, ενώ υπάρχει κι αρνητικό outlook. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι η ελληνική οικονομία θα επαναξιολογηθεί άμεσα.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Οίκου Moody’ s, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υποβαθμίζεται κατά ένα επίπεδο, αλλά παραμένει στην πρώτη κατηγορία (Α) και δύο επίπεδα πάνω από τις αξιολογήσεις των δύο άλλων οίκων, που υποβάθμισαν πρόσφατα την Ελλάδα, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στη σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, αναγνωρίζεται πως η υλοποίηση των πρόσφατων ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμες λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Καταλήγοντας, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάταξη της οικονομίας».