Skip to main content

Η μπύρα Νύμφη μεριμνά για έναν καθαρό Θερμαϊκό και έχει δίπλα της ανθρώπους που νοιάζονται

Συνεχίζοντας την εξαιρετική πρωτοβουλία της για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, η μπύρα Νύμφη αποκτά συμμάχους που συμβάλλουν στον κοινό στόχο.

Πιστή στο όραμά της για μια καθαρή και όμορφη πόλη, η Θεσσαλονικιώτη μπύρα Νύμφη κράτησε την υπόσχεση που έδωσε και συνεχίζει να υλοποιεί σπουδαίες δράσεις γιατί νοιάζεται!

Σύμμαχοι στην προσπάθεια της Νύμφης στάθηκαν από την πρώτη στιγμή νέοι άνθρωποι που αγαπούν τη Θεσσαλονίκη βάζοντας το λιθαράκι τους για ένα πιο φωτεινό και καθαρό αύριο στην πόλη. Αλλωστε, μόνο αν εμείς οι ίδιοι πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, ακολουθώντας την εξαιρετική πρωτοβουλία της Νύμφης, θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλύτερη πόλη, μία Θεσσαλονίκη που μας αξίζει.

Ανταποκρινόμενοι στο σπουδαίο κάλεσμα της Νύμφης, που σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea δραστηριοποιήθηκε για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού από τόνους απορριμμάτων, ενεργοί πολίτες και influencers πίστεψαν στο κοινό όραμα και το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό. Φορώντας τα γάντια τους και σηκώνοντας μανίκια, συμμετείχαν, ανέδειξαν και γνωστοποίησαν τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, βοηθώντας στον καθαρισμό των παραλιών αλλά και στη διάδοση του μηνύματος για μια καθαρή Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, αυτό που λαχταρά και η πρωτεργάτρια στον αγώνα, Νύμφη είναι να βλέπει νέους ανθρώπους που παίρνουν πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και τους θέλει δίπλα της σε όλες τις νέες δράσεις που ετοιμάζει για τη Θεσσαλονίκη!

Στις δράσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Πέλλα Χριστίνα Παπαχρήστου-Creative Director of PCP Clothing, Περσεφόνη Στρίβα-Content Creator, Αλεξία Κολάτσκου-Guest relations at Electra Palace Thessaloniki, Άγγελος Κάλφας-Actor, Γιώργος Γιόλτζογλου-Content Creator, Street Outdoors-Greece Based DJ, Ami Gourou (OwlOwl)-Designer.

 

Όνειρα και δράσεις για τη γενέτειρά της

Η μπύρα Νύμφη, που όπως μαρτυρά και το όνομά της γεννήθηκε στη νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη ζει στον παλμό της πόλης και αφουγκράζεται τα προβλήματά της. Ένα από αυτά που εντόπισε είναι τα υπερβολικά απορρίμματα στη θάλασσα και τις παραλίες.

Για τον λόγο αυτό, η Νύμφη έδωσε μια υπόσχεση στους κατοίκους της πόλης. Ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος έμπρακτα, προσπαθώντας να δώσει πνοή στο τοπίο.

Η πρωτοβουλία ενέπνευσε και συγκίνησε μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αγκάλιασαν τις δράσεις και τις στήριξαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα, ιδιαίτερα ενεργοί στα social media και με επίδραση στο γενικό σύνολο, μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους διαδικτυακούς τους φίλους και τους μετέφεραν εικόνες από μερικές σπουδαίες δράσεις στις οποίες πρωτοστάτησε η Νύμφη, όπως ο υποβρύχιος, ο παράκτιος αλλά και ο ιστοπλοϊκός καθαρισμός.

Παράλληλα, ανέδειξαν την δράση του αντιρρυπαντικού σκάφους Αλκίππη και τις δράσεις upcycling στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αναφορικά με τα απορρίμματα που συγκεντρωθήκαν στο σύνολο των δράσεων από την iSea, πραγματοποιήθηκε η διαλογή όσων μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσα από το «upcycling» τους. Η ομάδα της iSea ανέλαβε την ενημέρωσή του κοινού για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα υλικά των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται από θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

 

Τα απορρίμματα αυτά, συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αποτελέσαν υλικά για τη δημιουργία «αγάλματος» ρεαλιστικού μεγέθους με τη μορφή γοργόνας από την ομάδα της iSea. Μάλιστα, οι influencers πέρασαν από το περίπτερο της Νύμφης, φωτογραφίζοντας το άγαλμα και μεταδίδοντας με τον τρόπο τους το μήνυμα τους. Το δημιούργημα του αγάλματος, ανήκει στη νεαρή καλλιτέχνη Τσιριγώτη Σοφία που με ενθουσιασμό και έμπνευση αποφάσισε να βοηθήσει και εκείνη με το ταλέντο της να γίνει το άγαλμα της Νύμφης πραγματικότητα.

Η Τσιριγώτη Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Διερευνά μεθόδους που αφορούν sustainable, ethical, upcycle και less waste μορφές τέχνης. Τον τελευταίο χρόνο, καταπιάνεται με project που αφορούν το περιβάλλον με την ομάδα iSea, ως εικαστικός.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον

Το σπουδαίο έργο της Νύμφης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την iSea και το οποίο αγκάλιασαν δεκάδες άνθρωποι, θα συνεχιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Μάλιστα, για όλον τον Οκτώβριο, το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη έβγαινε κάθε Σάββατο στον Θερμαϊκό, ενώ για όλον τον Νοέμβριο θα το συναντάμε κάθε Παρασκευή.

Με μεράκι και προσήλωση στον στόχο για μια καθαρή πόλη, η αγαπημένη Θεσσαλονικιά Νύμφη θα βάλει τα δυνατά της για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη της και καλεί όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τις ομορφιές της να μάθουν για τις ενέργειές της.

Για τις ολοκληρωμένες δράσεις καθώς και για τα αποτελέσματα μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://nymfi-beer.gr/i-diki-sou-thessaloniki/.