Skip to main content

Η μπύρα Νύμφη πρωτοστάτησε στον καθαρισμό του Θερμαϊκού

Σειρά δράσεων ανέλαβε η Θεσσαλονικιώτικη μπύρα Νύμφη - Υπόσχεται ακόμη περισσότερες πράσινες δράσεις για την πόλη που αγαπά.

Η Θεσσαλονικιώτικη μπύρα Νύμφη ανέλαβε δράση για έναν καθαρότερο Θερμαϊκό και έδωσε υπόσχεση να συνεχίσει να κάνει την πόλη της πιο όμορφη!

Η μπύρα Νύμφη, που όπως ξέρουμε είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, έδωσε το παρών κατά τη διάρκεια φετινής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που μόλις ολοκληρώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Η φράση «νύμφη του Θερμαϊκού», που αποδίδεται στη Θεσσαλονίκη, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνον τυχαία δεν θα μπορούσε να είναι. Η αγαπημένη μπύρα των Θεσσαλονικέων ήθελε να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα σημαντικού προβλήματος για την καρδιά της πόλης, τον υπερβολικό αριθμό απορριμμάτων στον Θερμαϊκό. Η Νύμφη, ακολουθώντας τα πιστεύω και τις αξίες της, έδωσε την υπόσχεση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και στην πόλη της, να συνεισφέρει έμπρακτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και προσπάθησε με τον τρόπο της να αλλάξει το τοπίο. Έτσι πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία να βρει τρόπους για να καθαρίσει τον Θερμαϊκό, μαζί με την iSea.



Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, η υπόσχεση της Νύμφης άρχισε να γίνεται πράξη. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δράση ξεκίνησε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της 85ης ΔΕΘ, όπου συνολικά 1.000 κιλά απορρίμματα εκ των οποίων 65 ήταν λάστιχα, 64 γυάλινα μπουκάλια, 42 πλαστικά ποτήρια, 39 πλαστικές σακούλες και πολλά άλλα, συνέλεξαν δύτες και το εξειδικευμένο προσωπικό της iSea στον Κελλάριο Όρμο. Η δράση διήρκεσε τρεις ώρες.

Η δεύτερη μεγάλη δράση, στις 18/09, αφορούσε τον καθαρισμό με ιστιοπλοϊκό σκάφος με εκπαιδευμένο προσωπικό της iSea και παράλληλα τον παράκτιο καθαρισμό στο Εθνικό Πάρκο Αξιού σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα, συντονισμένα και αποτελεσματικά.

Ταυτόχρονα για οκτώ συνεχόμενες ημέρες από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη βρισκόταν στα νερά του Θερμαϊκού με στόχο να καθαρίσει τα επιπλέοντα απορρίμματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν από τις 11/9 - 18/9, κατέληξαν σε δράσεις upcycling. Πιο συγκεκριμένα, από τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν στο σύνολο των δράσεων από την ΝΥΜΦΗ, σε συνεργασία με την iSea, πραγματοποιήθηκε η διαλογή όσων μπορέσαν να αξιοποιηθούν μέσα από το «upcycling». Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απορρίμματα που είχαν περισυλλέγει αποτελέσαν υλικά για τη δημιουργία «αγάλματος» ρεαλιστικού μεγέθους με τη μορφή γοργόνας από την ομάδα της iSea. Η γοργόνα αυτή είχε τον ρόλο την να ενημερώνει για το πώς μπόρεσαν να αξιοποιηθούν τα υλικά των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν από τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Η μπύρα Νύμφη, όμως, δεν σταμάτησε εδώ. Μέσα από την πρωτοβουλία της να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού εμπνέει την αλλαγή, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί. Η Νύμφη θέτει ως στόχο να δημιουργήσει μια αυθεντική σχέση με το κοινό της Θεσσαλονίκης, με πρακτικές που στηρίζουν το περιβάλλον Έδωσε την υπόσχεση για περισσότερες ενέργειες για την πόλη που τη γέννησε, για την πόλη που την αγαπά. Στόχος της; Να δείξει έμπρακτα την προέλευση και τα πιστεύω της και αυτό να έχει διάρκεια.