Skip to main content

Κυβέρνηση-ΝΔ αποδοκιμάζουν τη Λατινοπούλου: «Δεν μας εκφράζουν αυτές οι απόψεις»

Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ, τόνισε η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων

Στη Βουλή έφτασαν οι επίμαχες δηλώσεις της πολιτεύτριας της ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου, με τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου να ανοίγει τη συζήτηση.

Διαβάστε σχετικά Αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο της Λατινοπούλου για τις «αξύριστες μασχάλες»

Το θέμα έθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα ισότητας η Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης να απομονώσουν τέτοιου είδους απόψεις.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, προχώρησε στην αποδοκιμασία συμπεριφορών που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις. «Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Συρεγγέλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άννας Καραμανλή. «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Στις δηλώσεις της κ. Λατινοπούλου φρόντισαν όμως να απαντήσουν και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς, η Dove και η Veet.

«Στο δικό σου σώμα και τη δική σου ομορφιά δεν υπάρχουν “πρέπει” και επιταγές. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ» αναφέρει η Dove. Και προσθέτει: «Με τρίχες, χωρίς τρίχες, με ερεθισμούς, με σημάδια. Με κυτταρίτιδα, με ραγάδες, με περισσότερα ή με λιγότερα κιλά. Γυμνασμένη, αγύμναστη. Δεν έχει σημασία. Δικό σου σώμα, δική σου επιλογή».



Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και η Veet που ειδικεύεται στα προϊόντα αποτρίχωσης. «Για μας είσαι “στην τρίχα” όταν είσαι ο εαυτός σου. Αποτριχώσου μόνο αν το θέλεις, όταν το θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου!” ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτηση social media, ενώ επίσης δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα με το μήνυμα “Αποτρίχωση ή τριχοφυΐα; Δεν μας πέφτει λόγος. Η επιλογή είναι δική σου».