Skip to main content

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Στο επόμενο δεκαήμερο η πρόταση της Διοικούσας για το τριήμερο του προέδρου στη ΔΕΘ. Με ελλείψεις ακόμη τα νέα γραφεία στο Βαρδάρι.

Στο επόμενο δεκαήμερο θα αποσταλεί η πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ στα κεντρικά του κόμματος για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κατά την τριήμερη παραμονή του στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψης στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι ενέργειες και δράσεις του τοπικού κομματικού μηχανισμού επικεντρώνονται στην επιτυχή παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο κλείσιμο της ΔΕΘ, καθώς και ο ίδιος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις κυριότερες παραμέτρους του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, με έμφαση το οικονομικό πρόγραμμα.

Οι κομματικές εκδηλώσεις σταματούν για το καλοκαίρι και το μόνο που αναμένεται μέχρι το τριήμερο 16 – 18 Σεπτεμβρίου είναι οι προτάσεις των προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) και των στελεχών του κόμματος για τις επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό άλλωστε αποφασίστηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που για πρώτη φορά έγινε στα νέα γραφεία της Διοικούσας, στη Μιχαήλ Καλού 6, στο Βαρδάρι.

«Ζητήσαμε τις προτάσεις των ΝΟΔΕ και των στελεχών, ώστε εντός του επόμενου δεκαημέρου να καταθέσουμε τη συνολική πρόταση της Διοικούσας στον πρόεδρο και να αποφασίσει ο ίδιος το πρόγραμμά του», τόνισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Μηνάς Σαμαντζίδης, στη Voria.gr.

Παράλληλα, αρχίζουν σιγά σιγά και τα τηλεφωνήματα και οι προσκλήσεις (τουλάχιστον η ετοιμασία των καταλόγων) για την κινητοποίηση των μελών του κόμματος εν όψει της παρουσίας του προέδρου στη ΔΕΘ.

Σίγουρα προς το παρόν είναι η τριήμερη παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην πόλη, αλλά και τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων, που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016. Κομματικές εκδηλώσεις αναμένονται πλέον μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως λένε τα κομματικά στελέχη της ΝΔ όλη η δύναμη του κομματικού μηχανισμού πέφτει στην καλύτερη δυνατή οργάνωση της παρουσίας του προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ.

Μπορεί πάντως να συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή στους νέους χώρους, όμως ακόμη δεν είναι όλα έτοιμα. Υπάρχει μερική λειτουργικότητα και πολλά να γίνουν ακόμη μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η μετακόμιση από τη Μητροπολίτου Ιωσήφ 8 ολοκληρώθηκε, αλλά και οι γραφειακοί χώροι είναι πλέον λειτουργικοί. Ωστόσο, η τοποθέτηση του υλικού και του εξοπλισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Η μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων στα νέα γραφεία, που μπορεί να μετατραπεί και σε μίνι χώρο εκδηλώσεων, καθώς χωράει 100 καθίσματα, παραμένει μια μεγάλη αποθήκη, γεμάτη κούτες και έπιπλα από τα παλιά γραφεία.

Τα ξεχωριστά γραφεία για τις τέσσερις ΝΟΔΕ είναι έτοιμα και λειτουργούν, όπως και ένας χώρος εργασίας, με γραφεία και τηλέφωνα. Η αίθουσα συνεδριάσεων όμως παραμένει ανενεργή προς το παρόν.

Ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στους νέους χώρους η ταμπέλα της ΝΔ (αναμένεται να σταλεί από την Αθήνα), ούτε καν οι διακριτικές ενημερωτικές «ταμπελίτσες» στην είσοδο, που όμως έχει γίνει η παραγγελία τους. Τα νέα γραφεία διαθέτουν πρόσβαση και WC για άτομα με αναπηρίες, όμως ένα μεγάλο πρόβλημα για όσους εργάζονται εκεί είναι ότι το κτήριο είναι ηλιόλουστο ειδικά μετά το μεσημέρι και όσο δεν τοποθετούνται τα στόρια όσοι είναι μέσα σκάνε από τη ζέστη, παρά τη λειτουργία των air condition. Τα στόρια επίσης τα έχουν παραγγείλει οι αρμόδιοι και τα περιμένουν...