Skip to main content

Στην αδελφοποίηση Ποντίων - Βλάχων η παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «μία ρίζα δύο πολιτισμοί» είναι ένα μήνυμα που ενώνει, που τιμά τις ιστορίες και τις παραδόσεις, αναφέρει η παράταξη.

Το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση αδελφοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έδωσαν χθες στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «μία ρίζα δύο πολιτισμοί» είναι ένα μήνυμα που ενώνει, που τιμά τις ιστορίες και τις παραδόσεις αμφότερων αλλά ταυτόχρονα ενισχύει την εθνική συνείδηση και τονίζει την ελληνικότητά τους. Μέσα από την επαφή με τα ήθη και τα έθιμα Ποντίων και Βλάχων αλλά και τους εντυπωσιακούς χορούς τους, γίνεται αντιληπτή η κοινή μήτρα του ελληνισμού.

Η κοπή της πίτας αλλά και η παρουσία χιλιάδων χορευτών μετέτρεψαν την εκδήλωση σε ένα λαμπρό πολιτιστικό δρώμενο, παρουσία πολλών επισκεπτών.

«Κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τους κοινούς δεσμούς, διατηρεί μνήμες και τιμά την παράδοση είναι σημαντική», καταλήγει η ανακοίνωση.