Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Σαράντα νέοι αστυνομικοί με δίκυκλα επιχειρούν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη - Η παρουσίαση της «ΔΡΑΣΗ» από τον υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη.

Για σημαντική μείωση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη μίλησε σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρουσιάζοντας τη «ΔΡΑΣΗ», τη νέα υπηρεσία της ΕΛΑΣ, μια δίκυκλη ταχεία ομάδα άμεσης επέμβασης πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις δράσεις των αστυνομικών της ΓΑΔΘ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο.

«Συζήτησα με τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονικης τις δράσεις που σχετίζονται με την εγκληματικότητα και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, γιατί η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη μειώνεται πολύ σημαντικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης με το Κοινό Επιχειρησιακό Κέντρο. «Είμαστε παρόντες και στο κέντρο της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα, την μικρή εγκληματικότητα, το παρεμπόριο αλλά και στις γειτονιές και στις συνοικίες, με τις περιπολίες της ΔΙΑΣ, της ΔΡΑΣΗΣ, τα περιπολικά, ώστε ο πολίτης να νιώθει κοντά του την αστυνομία».

Η «ΔΡΑΣΗ» - Η δίκυκλη ΟΠΚΕ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η νέα υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η «ΔΡΑΣΗ». Πρόκειται για μια δίκυκλη ταχεία ομάδα άμεσης επέμβασης πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Έχουμε ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, οι οποίες κινούνται με αυτοκίνητα. Οι 40 αστυνομικοί,όμως θα γυρνούν σε δίκυκλα, πολύ ευέλικτα», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας πως θα έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν πολύ γρήγορα στα συμβάντα. «Θα αλωνίσουν στην κυριολεξία στην πόλη»,πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για πολύ καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα υπηρεσία θα προσθέσει αξία στην ασφάλεια της πόλης, της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη έχουν προστεθεί από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο, έχουν προστεθεί 277 νέοι αστυνομικοί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες.