Skip to main content

Η νέα γρίπη κλείνει τάξη Δημοτικού Σχολείου των Σερρών

Την ανακοίνωση έκανε χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο αντινομάρχες Σερρών, Γιώργου Χατζηχαριστού και Στέλλας Σισμάνη
Η νέα γρίπη «χτύπησε» Δημοτικό Σχολείο των Σερρών. Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή νομάρχη, αντινομάρχη Γιώργου Χατζηχαριστού, η N.A. Σερρών προχωρά στην προληπτική παύση λειτουργίας της Β’ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, λόγω αλλεπάλληλων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στα παιδιά της συγκεκριμένης τάξκης τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αντινομάρχες κ.κ. Γιώργος Χατζηχαριστός και Στέλλα Σισμάνη, η απόφαση εκδόθηκε μετά από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

 Παράλληλα, οι δύο αντινομάρχες στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν, αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα του μηχανισμού της Ν.Α. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι ορίζονται στον πρώτο κύκλο εμβολιασμού τα παρακάτω:
α) Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι εμβολιασμοί ξεκινούν από τις 16 Νοεμβρίου, με προτεραιότητα στους επαγγελματίες της Υγείας, δηλαδή το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

β) Ορίζονται ως κέντρα εμβολιασμού, τα οκτώ Κέντρα Υγείας του Νομού Σερρών (Ροδόπολης, Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Ροδολίβους, Στρυμονικού, Μαυροθάλασσας και Νιγρίτας), τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, το πολυϊατρείο του ΙΚΑ (για τους ασφαλισμένους του), τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ, το πρώην ΠΙΚΠΑ και ο χώρος συνεδριάσεων των υγειονομικών επιτροπών στο Διοικητήριο.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών έχει ολοκληρώσει τη διανομή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού στα – οριζόμενα από το τοπικό σχέδιο δράσης αντιμετώπισης πανδημίας γρίπης – κέντρα εμβολιασμού, προκειμένου για την εκ των προτέρων εξασφάλιση συνθηκών απρόσκοπτου εμβολιασμού.