Skip to main content

Η νέα Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έξι μέλη από την παράταξη Τζιτζικώστα κι από ένα από τις παρατάξεις Γιαννούλη, Παπαστεργίου, Αβραμόπουλου και Χρυσομάλλη.

Εκλέχτηκαν τα δέκα τακτικά και δέκα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόεδρος βάσει νόμου είναι ο περιφερειάρχης, πλην όμως στην περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε αποφασίσει την προηγούμενη πενταετία να δώσει την προεδρία της Επιτροπής στην αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και το ίδιο αναμένεται και στη νέα τετραετία του.

Με βάση την αναλογικότητα των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο, ο νόμος προβλέπει έξι από τα τακτικά και έξι από τα αναπληρωματικά μέλη να ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη Τζιτζικώστα, ενώ από ένα τακτικό κι ένα αναπληρωματικό εκλέγουν άλλες τέσσερις παρατάξεις, η «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη, η «Πράξεις» του Χρήστου Παπαστεργίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο και η «Ελληνική Αυγή» του Νίκου Χρυσομάλλη.

Τα έξι τακτικά μέλη της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα με τη σειρά που εξελέγησαν είναι: Μαρία Δερμετζοπούλου, Πέτρος Ζέρζης, Αικατερίνη Ζωγράφου, Παντελής Καζαντζίδης, Κωνσταντίνος Κούης και Απόστολος Τζόβας.

Τα αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη της πλειοψηφίας είναι: Σωκράτης Δώρης,  Αθανάσιος Κίκης, Αθανάσιος Μαλλιάρας, Απόστολος Νεστρόπουλος, Νίκος Τζόλλας, και Νατάσα Σωτηριάδου.

Από την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» εκλέχτηκε τακτικό μέλος η Δήμητρα Θωμά και αναπληρωματικό ο Μιχάλης Βιδιαδάκης.

Από τις «Πράξεις» τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο Γιώργος Τρελλόπουλος και αναπληρωματικό ο Χρήστος Κούτρας.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο Ιωάννης Τσεχελίδης και αναπληρωματικό ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης.

Από την «Ελληνική Αυγή» τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο Νίκος Χρυσομάλλης και αναπληρωματικό ο Άγγελος Αγγελίδης.

Αύριο θα εκλεγούν τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται και η ανακοίνωση Τζιτζικώστα για τους νέους αντιπεριφερειάρχες.