Skip to main content

Η νέα κομματική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης

Νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ο Ευριβιάδης Ελευθεριάδης. Οι ισορροπίες στους τομείς ευθύνης, η κυριαρχία Ανδρουλάκη και η ανανέωση.

Με συναινετικό τρόπο προέκυψε η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Η κυριαρχία των στελεχών που πρόσκεινται στον πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, είναι εμφανής, όμως φαίνεται πως υπήρξε και η απαραίτητη συμφωνία με τους άλλους «πόλους», ώστε να υπάρχει και η ανάλογη εκπροσώπηση στο ανώτατο κομματικό όργανο της εκλογικής περιφέρειας.

Ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης είναι ο Ευριβιάδης Ελευθεριάδης, κάτι που ουσιαστικά είχε... προαναγγελθεί. Ο κ. Ελευθεριάδης, που ανήκει στη γενιά των σαραντάρηδων, θα είναι στο εξής ο επικεφαλής του κομματικού οργάνου και έλαβε 13 ψήφους υπέρ και μόλις δυο λευκά. Με τις ίδιες ψήφους αναπληρωτής γραμματέας εξελέγη ο δικηγόρος, Γιάννης Πιτσιώρας. Ουσιαστικά, μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου, η ηγεσία του τοπικού κομματικού μηχανισμού είχε ξεκαθαρίσει.

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Θεσσαλονίκης στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Τα ονόματα

Και οι δυο τους είναι από τους γνωστούς υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη και είναι οι άνθρωποι που καλούνται να τρέξουν στην ουσία το κόμμα εν όψει εθνικών εκλογών.

Στην πρώτη του δήλωση ως γραμματέας της ΝΕ, ο κ. Ελευθεριάδης επισήμανε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους συντρόφους που με τίμησαν με τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Α' Θεσσαλονίκης. Χωρίς μεγάλα λόγια, η τιμή είναι τεράστια, η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη. Όλοι μαζί για την Αλλαγή στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Η διαδικασία της συγκρότησης σε σώμα της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έγινε χτες, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Κώστα Χρυσόγονου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Χάρη Μελίδη.

Ενδιαφέρον έχει όμως και η εισήγηση του κ. Ελευθεριάδη αναφορικά με τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τους τομείς ευθύνης στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Εισήγηση, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή και πέραν τεσσάρων στελεχών, που πρόσκειται τα τρία στον Γιώργο Παπανδρέου και το ένα στον Ανδρέα Λοβέρδο, όλοι όσοι επιλέχτηκαν ανήκουν στους «προεδρικούς».

Η ομόφωνη αποδοχή της εισήγησης του νέου γραμματέα ωστόσο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, αντιθέτως αποπνέει κλίμα σύμπνοιας, αλλά και ανανέωσης.

Οι επιλογές στα πρόσωπα είναι οι εξής:

-Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τύπου, Ρόζα Εδιάρογλου.

-Υπεύθυνος Οργανωτικού, Δημήτρης Κνης.

-Συντονιστής Οργανώσεων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ραλλίδης.

-Συντονιστής Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Φορέων, Μιχάλης Παπαστεργίου.

-Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού, Ηλίας Ρίγανης.

-Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Σπύρος Τζελέπης.

-Υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης και βαθμίδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γιώργος Αρβανίτης.

-Υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού, Μελίνα Νικολάρακου.

-Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων Και Οικονομικών, Κώστας Χατζηθεοδώρου.

-Υπεύθυνη Υγείας και Πρόνοιας, Ελένη Χριστιά.

-Υπεύθυνη Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Μαρία Καρέκλιδου.

-Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Δικαιωμάτων, Βάσια Μαδέση.

-Υπεύθυνος Αθλητισμού και Νεολαίας, Θανάσης Δέλλιος.

Από τους προαναφερθέντες «παπανδρεϊκοί» θεωρούνται οι κ.κ. Ραλλίδης, Ρίγανης και Αρβανίτης, ενώ κοντά στον Ανδρέα Λοβέρδο θεωρείται η κ. Χριστιά.

«Η συγκρότηση της Νομαρχιακής πραγματοποιήθηκε σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά δοκιμάζονται λόγω του πληθωρισμού, της ακρίβειας και των υψηλών τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μπορεί να αποτελέσει μία διακριτή πρόταση προοδευτικής πολιτικής παρουσίας, καθώς διαθέτει και τα στελέχη, αλλά και την εμπειρία να τοποθετείται ουσιαστικά σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στόχος της οργάνωσης είναι, με συλλογικότητα και σύνθεση, να ενεργοποιήσει το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που νιώθει εγκλωβισμένο από την πολιτική της Κυβέρνησης. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής της πόλης της Θεσσαλονίκης, θα είναι έτοιμο να αλλάξει το πολιτικό και εκλογικό σκηνικό», αναφέρεται στην πρώτη ανακοίνωση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης.