Skip to main content

Η νέα ομάδα διαπραγμάτευσης και ο «δάχτυλος» Βαρουφάκη

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί στους κόλπους των δανειστών σχετικά με τους ρόλους των μελών της νέας ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί στους κόλπους των δανειστών σχετικά με το θέμα της σύνθεσης της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, από εδώ και στο εξής.

Σχεδόν 10 μέρες μετά την «τροποποίησή» της, ακόμα προσπαθούν να την αποκωδικοποιήσουν. Ως γνωστόν, με βάση την αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων, ο κ. Γ.Δραγασάκης θα χαράσσει την πολιτική γραμμή της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος, θα είναι επικεφαλής της ελληνικής πλευράς και ο κ. Γ. Χουλιαράκης θα εκπροσωπεί τη χώρα στο EuroWorking Group. Ο κ.Γ. Βαρουφάκης θα συμμετέχει στα Eurogroups, αν και λεκτικά τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας δείχνει να τον στηρίζει.Αυτό προκύπτει ως  συμπέρασμα και από τη την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ωστόσο, από πηγές κοντά στην πλευρά των δανειστών υποστηρίζεται ότι η αίσθηση τους είναι πως παρά τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής ομάδας, ο κ. Βαρουφάκης εξακολουθεί να παίζει ενεργό ρόλο στη στάση που τηρεί η ελληνική ομάδα και στην πολιτική που εφαρμόζει. «Εκτός και αν η τακτική της ...δημιουργικής ασάφειας είναι ίδιον όλης της κυβέρνησης και όχι μόνο του υπουργού των Οικονομικών της», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι βλέπουν «δάχτυλο» Βαρουφάκη ακόμα στην ελληνική διαπραγματευτική πολιτική, η οποία δεν δείχνει να είναι ιδιαιτέρως ξεκάθαρη. Κι αυτό είναι που τους προβληματίζει έντονα, καθώς φοβούνται νέο ελληνικό παιχνίδι...