Skip to main content

Οι νέοι πρόεδροι των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης

Τα φαβορί επικράτησαν. Εμμανουηλίδης, Μητράκας, Μανωλόπουλος και Βράνος οι νέοι επικεφαλής των νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών της ΝΔ.

Τάσος Εμμανουηλίδης (Κεντρικός Τομέας), Θόδωρος Μητράκας (Ανατολικός Τομέας), Διονύσης Μανωλόπουλος (Δυτικός Τομέας) και Θωμάς Βράνος (Β' Θεσσαλονίκης) είναι οι τέσσερις νέοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψαν από τις χτεσινές εκλογές από τη «γαλάζια» βάση.

Η συμμετοχή των μελών της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές ήταν ικανοποιητική και ξεπέρασε τα 5.000 άτομα, που προσήλθαν στις κάλπες από νωρίς το πρωί για να αναδείξουν από τη βάση αυτή τη φορά τους νέους προέδρους των νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών.

Τα φαβορί επικράτησαν. Κι αν στην περίπτωση των κ.κ. Εμμανουηλίδη και Μητράκα αυτό ήταν νομοτελειακό στις περιπτώσεις των κ.κ. Μανωλόπουλου και Βράνου, οι νίκες τους με σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά έναντι των «αντιπάλων» τους ήταν ενδεικτικές.

Στον κεντρικό τομέα ψήφισαν τελικά περίπου 1.200 άτομα και εξέλεξαν εκ νέου τον Τάσο Εμμανουηλίδη στην προεδρία της ΝΟΔΕ.

Στον ανατολικό τομέα, τη θέση της Πίτσας Ράλλη, που δεν ήταν υποψήφια αυτή τη φορά, καταλαμβάνει ο Θόδωρος Μητράκας, εκλεγείς από περίπου 1.400 ψηφοφόρους.

Στο δυτικό τομέα ο Διονύσης Μανωλόπουλος πήρε υπερδιπλάσιες ψήφους του Δημήτρη Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα ο κ. Μανωλόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος στη θέση του Ηλία Ζάχαρη, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος εκ νέου, με 586 ψήφους έναντι 252 του κ. Βασιλειάδη.

Στη Β' Θεσσαλονίκης, ο Θωμάς Βράνος επαναβεβαίωσε την κυριαρχία του, αφού ήταν πρώτος σε ψήφους σε όλες τις ΔΗΜΤΟ, με 1.371 ψήφους και συνολικό ποσοστό 68,1%. Οι συνυποψήφιοί του πήραν πολύ χαμηλότερα ποσοστά. Δεύτερος ήταν ο Αντώνης Λιακόπουλος με 356 ψήφους και ποσοστό 17,68% και τρίτος ο Διαμαντής Ματζάρης με 286 ψήφους και ποσοστό 14,22%.