Skip to main content

Η νεολαία του Απόδημου Ελληνισμού συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εργασίες της 1ης Συνάντησης Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη.
Τις εργασίες της 1ης Συνάντησης Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών ΣΑΕ φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη. Τους πενήντα και πλέον συνέδρους, νέους και νέες ομογενείς απ΄ όλα ταπλάτη και μήκη της γης, καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχοςΘεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κήρυξε, χθες, την έναρξη των εργασιών.

 Στόχος της Συνάντησης, όπως τόνισε ο συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας Καναδά, Τάσος Μαστοράκος, μιλώντας στην τελετή έναρξης της Συνάντησης, είναι «να βρεθούν οι συνισταμένες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να χαράξουμε έναν κοινό δρόμο».

Ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης τόνισε ότι«χρέος και βούλησή μας είναι να σας δώσουμε τα απαραίτητα εκείνα εφόδια και εργαλεία, που θα συμβάλλουν έμπρακτα στη συνέχιση του Ελληνισμού, σε κάθε γωνιά της γης» ,επισημαίνοντας την ευστοχία του κεντρικού μηνύματος της συνάντησης: «Το Μέλλον είναι Εδώ».

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΑΕ, Ανδρέα Άθενς, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη από το Σικάγο, ειδικά για τη συνάντηση των νέων, υπενθύμισε στους συμμετέχοντες ότι«τα έργα είναι αυτά που προωθούν την υπόθεση του Ελληνισμού».

Σήμερα, πρώτη ημέρα των εργασιών, οι νέοι ομογενείς θα ενημερωθούν για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Ιωάννη Καζάζη και τη λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου, από τον Αντιπρόεδρο Χριστόφορο Κουτίτα, καθώς και για τα Προγράμματα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείο Εξωτερικών.

 Στη συνέχεια θα συγκροτηθούν Επιτροπές Εργασίας, σε επί μέρους θεματικές ενότητες. Τα πορίσματα από τις εργασίες θα παρουσιαστούν σε συνάντηση που θα έχουν οι νέοι ομογενείς το Σάββατο με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, όπως και την Κυριακή με το προεδρείο του ΣΑΕ.