Skip to main content

Η νυχτερινή έξοδος του Κώστα Καραμανλή στα Λαδάδικα

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσκεψή του στον Σοχό διασκέδασε με παρέα στενούς φίλους του στα Λαδάδικα.

Μετά την επίσκεψή του στον Σοχό, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μαθαίνω ότι διασκέδασε τη νύχτα με παρέα στενούς φίλους του, στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα στην «Παρτιτούρα» του Δημήτρη Φίστα. Φωτογραφίες και πολλά ντεσού από τη νυχτερινή έξοδο του κ. Καραμανλή δεν διέρρευσαν. Όμως μου είπαν ότι ο κ. Φίστας του αφιέρωσε ένα τραγούδι με νόημα: «Δε λες κουβέντα κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα»...

Την εμπειρία του στη διοίκηση της ΚΕΔΕ θα μεταφέρει ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, Γιάννης Καραγιάννης, στον νέο πρόεδρο του οργάνου, Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο κ. Καραγιάννης βοήθησε προεκλογικά τον κ. Παπαστεργίου να κερδίσει την προεδρία της ΚΕΔΕ και πλέον οι δυο τους είναι αχώριστοι. Ο κ. Καραγιάννης αναμένεται να αναλάβει πιθανότατα τη θέση του γενικού διευθυντή. Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια ήταν αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΕ και γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία της.

Ότι θα έφταναν στα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης να περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού την παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ δεν νομίζω ότι το περίμενε κανείς. Ούτε καν η κυβέρνηση. Ενώ η προσοχή όλων λογικά έχει στραφεί στην εξυπηρέτηση του πολεοδομικού συγκροτήματος, στο υπόλοιπο του νομού γίνεται ο κακός χαμός από τα παράπονα. Η νέα ηγεσία του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ οφείλουν να δουν πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, διότι ποιος δε θυμάται την οργή των κατοίκων προ πολλών ετών για τα σπάνια δρομολόγια των ΚΤΕΛ; Ε λοιπόν τα πράγματα χειροτέρευσαν με τον ΟΑΣΘ κι έτσι όλοι περιμένουν πια την παραχώρηση των γραμμών μπας και βρεθεί τρόπος επικοινωνίας με τη Θεσσαλονίκη. Στο Ζαγκλιβέρι αποκομμένοι, στα Λαγυνά δεν περνούν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια μέσα από τον οικισμό και τα παράπονα βροχή. Σταμάτησαν μόνο τις τελευταίες μέρες εν αναμονή της παραχώρησης και βλέπουμε... Αν και μου λένε ότι δεν φτάνουν όλα τα παράπονα στη διοίκηση...

Φέτος πρέπει να ήταν από τις λίγες χρονιές που τα Χριστούγεννα σχεδόν κανένας εκ των βουλευτών και αυτοδιοικητικών της Θεσσαλονίκης δεν έλειψαν από την πόλη και τον νομό. Μάλιστα, φρόντισαν να μας ενημερώσουν δια των social media για την παρουσία τους στον τόπο εκλογής τους. Πολλοί βρήκαν την ευκαιρία για βόλτες σε διάφορες αγορές και χώρους συνάθροισης, ώστε να πιάσουν και το κλίμα στον κόσμο. Τι έπιασαν είναι ζήτημα αξιολόγησης του καθενός, όμως είναι χαρακτηριστικό ότι τα παράπονα και η γκρίνια είναι περιορισμένα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν πολλοί εξ αυτών. Κυριότερο είναι τα οικονομικά των νοικοκυριών και ο περιορισμός του αριθμού των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.