Skip to main content

Η Νίκη Κεραμέως σε Συμβουλευτική Ομάδα του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα πάρει μέρος στην εν λόγω επιτροπή μετά από πρόταση των Stefania Giannini και Jeffrey Sachs

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συμπεριλήφθηκε στη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου (High Level Advisory Group) για τον 4.7 Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Κεραμέως θα πάρει μέρος στην εν λόγω επιτροπή μετά από πρόταση των Stefania Giannini, αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας της UNESCO, αρμόδιας για θέματα εκπαίδευσης και καθηγητή Jeffrey Sachs, προέδρου του Δικτύου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDSN).

Η συγκεκριμένη Ομάδα ξεκίνησε τις εργασίες της τον Δεκέμβριο του 2020, ως μία διεθνής πρωτοβουλία «που προάγει τη συνεργασία μεταξύ ηγετών, ακαδημαϊκών, οργανώσεων πολιτών και επιχειρήσεων, προκειμένου να επιταχύνει την επίτευξη του στόχου 4.7 παγκοσμίως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο στόχος αυτός επιδιώκει ως το 2030 τη διασφάλιση, «ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τη γνώση και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω, μεταξύ άλλων, της εκπαίδευσης για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, της προαγωγής της κουλτούρας της ειρήνης και της μη-βίας, της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη, καθώς και μέσω της αναγνώρισης της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της συμβολής του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα, με τα βραβευμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Εργαστήρια Δεξιοτήτων, «αναγνωρίστηκε ότι κινείται δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας στα παιδιά της χώρας όλα αυτά τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για να αποτελέσουν ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες του κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση.