Skip to main content

Οι Νυμφαιώτες της Θεσσαλονίκης έκοψαν την πίτα τους (φωτο)

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την ετήσια εκδήλωση της κοπής πίτας του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Νυμφαιωτών που πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών.

«Κάθε χρόνο συγκεντρωνόμαστε, κόβουμε τη βασιλόπιτά μας και ανταμώνουμε. Είμαστε ένας σύλλογος δεμένος με δραστηριότητες που προσανατολίζονται στην ανάδειξη του Νυμφαίου και της πλούσιας παράδοσης μας», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr η πρόεδρος του Συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1953, Μαρία Λουίζα Διδασκάλου.

«Ο ρόλος του Συλλόγου δεν είναι να κόβει πίτες και να κάνει χορούς, είναι να αναδεικνύει - όπως εσείς σωστά κάνετε- τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Την παράδοσή μας την τιμούμε με τέτοιους συλλόγους», σημείωσε από πλευράς η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμύνταιου, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΜΣ, Νίκος Μέρτζος, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρη Κούβελας.