Skip to main content

Η Nokia ανακαλεί 14 εκατ. ελαττωματικούς φορτιστές

Ο πρώτος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, η εταιρία Nokia, αποφάσισε να ανακαλέσει περίπου 14 εκατ. εν δυνάμει ελαττωματικούς φορτιστές κατασκευασμένους από τη BYD.
Ο πρώτος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, η εταιρία Nokia, αποφάσισε να ανακαλέσει περίπου 14 εκατ. εν δυνάμει ελαττωματικούς φορτιστές κατασκευασμένους από τη BYD, έναν από τους υπεργολάβους της, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν ηλεκτρικές εκκενώσεις, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Η ανάκληση αφορά «περίπου 14 εκατ. φορτιστές που έχουν διατεθεί σ΄ όλο τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζέιμς Έθεριτζ, διευκρινίζοντας ότι θα αντικατασταθούν δωρεάν.

Ο φινλανδικός όμιλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο ούτε τραυματισμός από τους φορτιστές αυτούς.

Η Nokia διευκρινίζει πως οι φορτιστές που ανακαλούνται είναι τα μοντέλα AC-3E και AC-3U, που κατασκευάσθηκαν από τις 15 Ιουνίου ως τις 9 Αυγούστου 2009, καθώς και το μοντέλο AC-4U, που κατασκευάστηκε από τις 13 Απριλίου ως τις 25 Οκτωβρίου 2009.

Ο φορτιστής AC-3E διατέθηκε στην Ευρώπη και οι δύο άλλοι πωλήθηκαν στη βόρεια και τη λατινική Αμερική, προσθέτει η Nokia. Η εταιρεία διευκρινίζει πως οι καταναλωτές μπορούν να εξακριβώνουν στον ιστότοπο της επιχείρησης στο Ίντερνετ αν ο φορτιστής τους είναι μεταξύ αυτών που θεωρούνται εν δυνάμει επικίδνυνοι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ