Skip to main content

Η οικονομία στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Τις προτάσεις του για το φορολογικό παρουσίασε ο Α. Τσίπρας. Για παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη έκανε λόγο ο Γ. Καρατζαφέρης.
Να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο "μικρά και μεσαία στρώματα" καλεί το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.
 Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Γ. Παπανδρέου για θολό τοπίο που δημιουργεί επειδή δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις.

Ο Γ. Παπαθανασίου
Ο υπουργόςεθνικής οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤσημείωσε ότι εάν δεν υλοποιηθούν τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης(έκτακτη εισφορά, τέλος αυτοκινήτων και τέλος τακτοποίησης τωνημιϋπαίθριων) τότε το έλλειμμα θα ανέβει σε ποσοστό πάνω από το 8% τουΑΕΠ.  

Ο Γιώργος Παπανδρέου
«Χρειάζεται ένας νέος άνεμος αλλαγής για τον επιχειρηματία στη χώραμας. Να αισθανθεί ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του, ότι δεν χάνειαυτό που επένδυσε και ότι έχει ένα κράτος αξιόπιστο δίπλα του»δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά από επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας, σε βιοτεχνία παιδικών ρούχων,στο Περιστέρι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με εργαζόμενους, βιοτέχνες καιεκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας για τα προβλήματακαι τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων.

O Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας με εργαζόμενους,ανέφερε ότι« κακώς τα 28δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στις τράπεζες και όχι στην αγορά» και πρόσθεσε«χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του πακέτου.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει τον υγιήεπιχειρηματία «όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη, με αναθέρμανση καιόχι πάγωμα που λέει η ΝΔ.»

«Αναθέρμανση σημαίνει να στηρίξουμε και τον εργαζόμενο, ναπροστατεύσουμε τα δικαιώματά του και αυτό θα κάνουμε, απέναντι στηνανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στην ομαδικήκαι ανεξέλεγκτη απόλυση, ακόμα και στις άθλιες και πελατειακέςπρακτικές των στέιτζ», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη μικρομεσαία επιχείρηση και τονεργαζόμενο ως «αιχμή του δόρατος της δημιουργίας στη χώρα μας» και γι΄αυτό το λόγο πρέπει να του παρέχεται στήριξη.

Ο Αλ. Τσίπρας

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε, "σ΄αυτή τη χώρα παρήχθη και συνεχίζει να παράγεται πολύ πλούτος μόνο που ο πλούτος που παράγεται κατανέμεται άδικα. Και βεβαίως όλο το πρόγραμμά μας όλες οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας για τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, για την προστασία της απασχόλησης, για τις δημόσιες επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την τόνωση της οικονομίας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και αναδιανομή του πλούτου μέσα από μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο Γ. Καρατζαφέρης
Για "κράτος εν κράτει" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφερόμενος στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, κατά την επίσκεψή του στην πόλη. Στη διάρκειά της συναντήθηκε με εκπροσώπους των ενώσεων παλιννοστούντων ομογενών, για τους οποίους τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συμπεριφέρθηκε σωστά.