Skip to main content

Η Οn Telecoms εξαγόρασε τη Vivodi Telecom

Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής
Με στρατηγικό  άξονα τη  δημιουργία ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών υπεγράφη  η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Εφραίμογλου, μοναδικό μέτοχο της Vivodi, η οποία θα συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με ποσοστό 20%.

Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη.

Οπως τονίζεται,  η  Οn Telecoms κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στoν ανταγωνιστικό τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την πιο εντυπωσιακή αύξηση στο μερίδιο αγοράς.

Αναφορικά με την συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της On Telecoms, κ. Γρηγόρης Αναστασιάδης, σχολίασε: «Με την είσοδο της στην αγορά τον Μάρτιο 2007 η Οn Telecoms άλλαξε τον τοπίο των τηλεπικοινωνιών προσφέροντας πρωτόγνωρες υπηρεσίες τηλεφωνίας, internet και τηλεόρασης με ασύγκριτες ταχύτητες μέσω του δικτύου της οπτικών ινών. Σήμερα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά μέσω αυτής της σημαντικής εξαγοράς».

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vivodi, κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, δήλωσε: « Για μια ακόμα φορά σήμερα τολμάμε, αφουγκραζόμενοι τα δεδομένα της αγοράς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την On Telecoms. Μαζί θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους συνδρομητές με ανταγωνιστικά προϊόντα».