Skip to main content

Τι σημαίνει η έλευση Χατζηγεωργίου για τη μάχη Νοτοπούλου, Γιαννούλη

Τι σχολιάζεται στα ΣΥΡΙΖΑϊκά πηγαδάκια της Θεσσαλονίκης για την επάνοδο της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου στην πόλη, μετά από μακρά παραμονή στην Αθήνα.

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εκτός από στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης και του στενού πυρήνα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σηματοδοτεί και την πρόθεση του κόμματος να ενισχύσει οργανωτικά την προσπάθεια των δυο στελεχών που ρίχνονται στη μάχη της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή, δηλαδή του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη και της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Οι κ.κ. Χατζηγεωργίου και Νοτοπούλου εξάλλου έχουν μακρά σχέση εξαιτίας της αδιάλειπτης συμμετοχής τους στα κομματικά δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και δεν είναι τυχαίο, που παρά τις φήμες για αντικατάσταση της κ. Νοτοπούλου στο ΥΜΑΘ από τους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρη και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επιλέγεται ένα πρόσωπο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά; Η κ. Χατζηγεωργίου έχει μεγάλη κομματική διαδρομή, κατά την οποία είχε την ευθύνη του οργανωτικού στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ως προσωπική φίλη και έμπιστη του κ. Τσίπρα, πήγε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και εντάχθηκε στο επιτελείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, με ευθύνη τη συνεννόηση με τους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα δεν ήταν διευθύντρια του γραφείου του κ. Τζανακόπουλου, αλλά διευθύντρια γραφείου κυβερνητικού εκπροσώπου για όσους μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά...

Ουσιαστικά η επάνοδός της στη Θεσσαλονίκη, πέραν των αρμοδιοτήτων του ΥΜΑΘ, για τις οποίες κρίθηκε η πλέον κατάλληλη για την αντικατάσταση της κ. Νοτοπούλου (δεν μπήκε καν θέμα τοποθέτησης νυν βουλευτών της Θεσσαλονίκης, διότι θα προέκυπτε μεγάλη γκρίνια), δίνει τη δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη συστράτευση στην προσπάθεια για να πάνε καλά οι υποψηφιότητες σε περιφέρεια και δήμο.

Η κ. Χατζηγεωργίου επίσης είναι νέα και είναι γυναίκα, με κομματική και κοινωνική διαδρομή ανάλογη της κ. Νοτοπούλου και συνεπώς κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη να την αντικαταστήσει, δεδομένης και της εκτίμησης που έχει ο πρωθυπουργός στην υποψήφια δήμαρχο, η οποία αποτέλεσε το δεξί του χέρι, το δικό του άνθρωπο στην περιοχή από την ίδρυση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Με την έλευση της κ. Χατζηγεωργίου, ουσιαστικά έρχεται η οργανωτική task force του κόμματος για να ενισχύσει τις υποψηφιότητες Νοτοπούλου και Γιαννούλη. Με το μηχανισμό του Τζανακόπουλου να λειτουργεί πλέον και για την προώθηση των δυο υποψηφιοτήτων στην περιοχή», επισήμανε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας την επιλογή Χατζηγεωργίου για το ΥΜΑΘ, την οποία συνδυάζουν με τις εκλογές κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.