Skip to main content

Σκληρό παζάρι ξενοδόχων - τραπεζών για τα δάνεια που... κοκκινίζουν

Ξενοδόχοι δυστροπούν στο να πληρώσουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, ενώ αντιδρούν και στις προτάσεις να πουλήσουν κομμάτι των μετοχών τους.

Πολύ μεγαλύτερο βάθος, απ' ό,τι τελικά πιστεύαμε, είχε η σύσκεψη που έγινε πριν μερικές μέρες σε μεγάλη ελληνική τράπεζα, με μεγάλους και γνωστούς ξενοδόχους, την οποία σας αποκαλύψαμε αρχές της εβδομάδας (εδώ).

Σας γράφαμε συγκεκριμένα την Τρίτη ότι κάποιοι ξενοδόχοι δυστροπούν στο να πληρώσουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, ενώ αντιδρούν και στις προτάσεις της τράπεζας να πουλήσουν κομμάτι των μετοχών τους, κυρίως σε ξένους ενδιαφερόμενους, που έχουν εμφανιστεί και έχουν καταθέσει προτάσεις. Το φαινόμενο δεν είναι συγκεκριμένο ούτε μεμονωμένο, αλλά σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις τείνει να πάρει διαστάσεις ...επιδημίας και μάλιστα εξαιρετικά επικίνδυνης.

Η συνέχεια της ιστορίας αυτής έχει να κάνει με το γεγονός ότι όπως μαθαίνουμε, αυτή τους η στάση έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, τη μήνιν και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), όπου πληροφορήθηκαν τα όσα διημείφθησαν και δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Όπως προαναφέρθηκε, κάτι ανάλογο συνέβη και σε άλλες, αντίστοιχες, συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν μερικές μέρες σε δύο ακόμα τράπεζες, και πάλι με το ίδιο αντικείμενο.

Είναι προφανές ότι παρά το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν πήγε καλά, ορισμένοι από τους επιχειρηματίες του κλάδου επιμένουν να παίζουν τις... καθυστερήσεις, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη Voria.gr αρμοδίως.