Skip to main content

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία αποστέλλει είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους

Τα σωματεία μέλη του συνδέσμου ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Παρασκευή

Στην αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προέβη το Σάββατο 13 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, προς τους πληγέντες από τους σεισμούς κατοίκους του δήμου Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα σωματεία μέλη του συνδέσμου ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της ομοσπονδίας και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κινητοποίησαν τα μέλη τους και ευαισθητοποιημένους πολίτες, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης συνολικού βάρους άνω των πέντε τόνων, τα οποία και θα διατεθούν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Τα συγκεντρωθέντα είδη, σύμφωνα με ανακοίνσή τους, παρέλαβε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας & Διοικητικών Θεμάτων δήμου Ελασσόνας Ευφροσύνη  Καρκαβανίδου-Σκρέτα από το μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Κο Κατσίδη Ευστάθιο. Τις θερμές του ευχαριστίες προς την Παμποντιακή Ομοσπονδία και τα μέλη της εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Κος Γάτσας Νικόλαος.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς τα διοικητικά συμβούλια και τα μέλη των συνεργαζόμενων σωματείων για την άμεση ανταπόκρισή τους και την έμπρακτη επίδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στην διεύθυνση της Εταιρείας Διεθνών Μεταφορών «EUROCARGO LOGISTICS GROUP» για την δωρεάν μεταφορά των ειδών, τον δήμο Παύλου Μελά για την παραχώρηση αποθηκευτικού χώρου καθώς και προς τους πάντα πρόθυμους, ανώνυμους και ανιδιοτελείς εθελοντές.

Η συγκεκριμένη δράση, όπως έχει ανακοινωθεί προγενέστερα, θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται η λίστα με τα είδη που συγκεντρώνονται:
• Είδη αρτοποιίας (κρουασάν, κριτσίνια, φρυγανιές κ.λ.π.)
• Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, αναψυκτικά κ.λ.π.
• Χαρτικά είδη (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας,  παιδικές πάνες κ.λ.π.).
• Είδη ατομικής υγιεινής  (σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.λ.π.).
• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (δημητριακά, όσπρια,  ζυμαρικά, σάλτσες λάδια, γάλατα μακράς διάρκειας, κονσέρβες  κ.λ.π.)

Η συγκέντρωση και μεταφορά των ειδών θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.