Skip to main content

Η Παναγία του Όρους των Ελαιών και το Τίμιο Ξύλο στον Άγιο Δημήτριο

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα υποδεχθεί τη Δευτέρα στον Λευκό Πύργο την εικόνα της Παναγίας και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, από τα Ιεροσόλυμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 17:00, στον Λευκό Πύργο, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος θα υποδεχθεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «του Όρους των Ελαιών», από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, από το σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου.

Στη συνέχεια, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία. Τα ιστορικά και θαυματουργά ιερά κειμήλια θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό και θα συνεορτασθούν με τον Άγιο Δημήτριο, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

Ήδη το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και καθημερινά, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου θα τελούνται:

- ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία (7:30-9:30)

- η Ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητριού και η Ιερά Παράκληση (18:30 - 20:00) και

- η Ιερά Αγρυπνία (21:00)

Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός προς διευκόλυνση των προσκυνητών κάθε ημέρα από τις 6 το πρωί έως τη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρακαλεί όλους να μετάσχουν «στο σημαντικό αυτό γεγονός της τοπικής μας Εκκλησίας».