Skip to main content

Η πανδημία αλλάζει χρήσεις σε ακίνητα - Μεταστροφή των projects

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική υποβολή αιτημάτων στις τράπεζες για αλλαγή σκοπού χρηματοδότησης σε σειρά από projects του τουριστικού κλάδου.

Η κρίση που χτύπησε τον τουριστικό – ξενοδοχειακό κλάδο φέτος, θεωρείται κι εν πολλοίς είναι πρωτόγνωρη.

Και πέραν όλων των άλλων, όπως πληροφορείται η Voria.gr, είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική υποβολή αιτημάτων στις τράπεζες για αλλαγή σκοπού χρηματοδότησης σε σειρά από projects του κλάδου. Και είναι λογικό: Από τη στιγμή που η επόμενη μέρα του ξενοδοχειακού κλάδου εξελίσσεται σε «άγνωστο Χ», αναζητούνται περισσότερο ασφαλείς επιχειρηματικοί προορισμοί.

Η μεταστροφή έχει ήδη αρχίσει να συντελείται σε συγκεκριμένα projects. Η Voria έχει υπόψη της μια περίπτωση πολυόροφου ακινήτου, στο κέντρο της Αθήνας, που αρχικά προορίζονταν για ξενοδοχείο. Στην πορεία προστέθηκε η εναλλακτική των γραφειακών χώρων. Και τώρα, δεν αποκλείονται ακόμα και άλλες χρήσεις. Ο λόγος αφορά στην επόμενη μέρα του ιστορικού ακινήτου επί της οδού Χρήστου Λαδά, όπου στεγάζονταν παλιά ο πρώην Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ). Οι πληροφορίες από τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την πώληση του ακινήτου, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον ξένου fund που ασχολείται με το κομμάτι της παροχής υπηρεσιών υγείας. Οπερ σημαίνει ότι αναζητούνται άλλοι, πιο πρόσφοροι, επαγγελματικοί «προορισμοί», από τη στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική εικόνα της χώρας μέσα στην πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορούμαστε επίσης ότι σε γραφειακούς χώρους (αντί ξενοδοχείων) θα μετατραπούν και δυο ακόμα ακίνητα όπου παλιότερα φιλοξενούνταν εκδοτικοί οργανισμοί. Το ένα πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον (και πάλι πρώην ΔΟΛ) και το άλλο στο Νέο Κόσμο (πρώην Ελευθεροτυπία).