Skip to main content

Η προεκλογική παραχολογία και η κωλοτούμπτα των Ιταλών αλά Τσίπρα

Η ανάπτυξη που πάει περίπατο, η κωλοτούμπα Τσίπρα που σώζει τους Ιταλούς και οι Έλληνες γιατροί που εργάζονται στο εξωτερικό.

Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο -βραχείας ή μακράς διάρκειας δεν έχει σημασία, άλλωστε στην Ελλάδα η προεκλογική περίοδος αρχίζει την επομένη των εκλογών- και άρχισε η παροχολογία και οι υποσχέσεις διορισμού των ημετέρων.

Ό,τι χειρότερο υπάρχει στον πολιτικό βίο, δηλαδή, το οποίο υποσχέθηκε η Αριστερά να το εξαλείψει, επειδή είχε λέει "ηθικό πλεονέκτημα". Και απόδειξε ότι είναι βουτηγμένη στη νοοτροπία Μαυρογιαλούρου, πιο βαθειά από ό,τι τα κόμματα που κατηγορούσε.

Τα χρήματα που δικαιούνται οι επιχειρηματίες τα κρατάει η κυβέρνηση παράνομα, και παριστάνει την φιλάνθρωπη που ευνοεί τις ασθενέστερες τάξεις. Τους Καρανίκες δηλαδή. Η δε ανάπτυξη πάει περίπατο, αφού στράγγισε και τον λαό για να βγάλει υπερπλεόνασμα.

Η κωλοτούμπα Τσίπρα θα σώσει τους Ιταλούς. Μετά τις συμβουλές του να ακολουθήσουν την δική του πολιτική, οι Ιταλοί συζητούν το έλλειμμα του 2,4% να γίνει 2%. Πρέπει να τον κρατήσουν οι δανειστές κοντά τους, για να τρομάζει τους απείθαρχους.

Ο Σέρβος γεωπολιτικός αναλυτής και συγγραφέας, Ντεγιάν Λούτσιτς σε μια κρίση ειλικρίνειας παραδέχεται ότι ο Τίτο, τελικά έχει βλάψει τη Σερβία. Το αναφέρει αυτό σχετικά με τη δημιουργία της "Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" τη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα.   

Την απόφαση να αποχωρήσει από την Τουρκία, μετά τις δηλώσεις και την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Τζορτζ Σόρος, ανακοίνωσε το Ίδρυμά του, Open Society Foundations. Τόνισε ότι μετά τις προ ημερών κατηγορίες του Τούρκου προέδρου προς τον Τζορτζ Σόρος, το Ίδρυμα έγινε στόχος των τουρκικών ΜΜΕ, με συνέπεια να είναι αδύνατη η λειτουργία του και η υλοποίηση του έργου που έχει αναλάβει. Ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τον Τζορτζ Σόρος ότι αναλαμβάνει και καταστρέφει οικονομικά ολόκληρες χώρες

Περισσότεροι από 17.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Ευρώπης, πολλοί από τους οποίους έφυγαν από τη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης. Έτσι μειώνει την ανεργία το Υπουργείο.

Στην Απογραφή που ετοιμάζει η σκοπιανή κυβέρνηση, εκπρόσωποι αλβανικών πολιτικών κομμάτων αντιτίθενται επειδή θα απουσιάζει η στήλη για την εθνικότητα ή τη θρησκευτική πίστη του κάθε ατόμου. Ο πρόεδρος του κόμματος "Συμμαχία για τους Αλβανούς", Ζιγιαντίν Σέλα, επεσήμανε ότι αυτές οι μέθοδοι κρύβουν άλλους στόχους. Τόνισε ότι η νέα στήλη περί γλώσσας αποσκοπεί στην τεχνητή αύξηση των Σλάβων.

Η Ελλάδα, ως συνήθως αδιαφορεί, ενώ υποχρεούται να ζητήσει την αναγραφή εθνικότητας, για να δούμε επί τέλους τι έγιναν οι Έλληνες, που και ο Τίτο τους ανέβαζε στις 100 χιλιάδες. Κάποτε, δήλωναν Βλάχοι. Στην τελευταία απογραφή, και οι Βλάχοι ήσαν απελπιστικά λίγοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας ενδιαφέροντος για τους Έλληνες, επί δεκαετίες.

Ο σκοπιανός Τύπος αναρωτιέται: «Γιατί ο Ζάεφ έχει συμβούλους μόνο από τη Σερβία, η οποία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, και δεν υπάρχει, τουλάχιστον, ένας σύμβουλος από την Ελλάδα ή τη Βουλγαρία που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»;

Έγραψε ο Ν. Καζαντζάκης: «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά».