Skip to main content

Η «παραμυθού» αστυνομικός έφτιαξε μπισκότα με τα παιδιά του Χαμόγελου

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε και παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο της Φ. Κωνσταντοπούλου, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» - Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Λαχταριστά μπισκότα, ζαχαρόπαστες και ζαχαρωτά, παρέα με παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχε την ευκαιρία να πλάσει η συγγραφέας, αστυνομικός στο επάγγελμα, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της παρουσίασης του παιδικού της βιβλίου, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», από τις εκδόσεις IANOS, στο κατάστημα της Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ζαχαρένιο κόσμο του Ρένου του Ζαχαρένιου με την παραστατική αφήγηση της συγγραφέως, ενώ στη συνέχεια τα περίμενε μια μοναδική έκπληξη.

Η pastry chef Μελίνα Χατζηπαντελή (Meli Soula) έβαλε στις αποσκευές της λαχταριστά μπισκότα, ζαχαρόπαστες, ζαχαρωτά, εργαλεία ζαχαροπλαστικής και το μαγικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής ήταν έτοιμο για χρήση. Η Μελίνα είναι μια καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής ή αλλιώς ζαχαροτέχνης! Στα χέρια της η ζαχαρόπαστα μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης και στο διαδίκτυο θα τη βρείτε με το brand ΜeliSoula. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να στολίσουν με τις συμβουλές και τις οδηγίες της χριστουγεννιάτικα μπισκότα, με τη Μελίνα να τους προσφέρει στιγμές δημιουργίας, γέλιου και χαράς.

 

Φεύγοντας τα μπισκότα έμπαιναν στο ατομικό σακουλάκι των παιδιών

 

Φεύγοντας τα μπισκότα έμπαιναν στο ατομικό σακουλάκι των παιδιών και κάθε ένα απ' αυτά πήρε δώρο μια χαρτοσακούλα δώρο των εκδόσεων IANOS, με υλικά χρηστικά στις χειροτεχνίες τους.

Συντονίστρια της εκδήλωσης στο κατάστημα της Αριστοτέλους ήταν η δημοσιογράφος και διοργανώτρια παιδικών δράσεων Δέσποινα Πολυχρονίδου.  

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ζαχαρένιο κόσμο του Ρένου του Ζαχαρένιου

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη της ΕΡΤ και της VORIA.GR.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

 

Λαχταριστά μπισκότα, ζαχαρόπαστες και ζαχαρωτά, από παιδικά χεράκια!

 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χαρίτων από τη YouMedia.