Skip to main content

Η Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου Διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης - Οι προτεραιότητές της

«Να είμαστε δίπλα στους πολίτες» το μήνυμα της Παρασκευής Παπαγεωργοπούλου προς τους 350 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας

Αλλαγή σκυτάλης για τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της οποίας είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης η Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, διαδεχόμενη τον επί σειρά ετών, Θωμά Γέρμανο, που αποστρατεύτηκε. 

Μάχιμη αξιωματικός της ΕΛΑΣ η κ. Παπαγεωργοπούλου δεν κατάφερε ακόμη να απευθυνθεί στις γυναίκες και στους άντρες της Τροχαίας, καθώς χθες ήταν ως αργά το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων και σήμερα από το πρωί στους δρόμους, αρχικά στην Εγνατία οδό όπου υπήρξε το πρόβλημα με τον αγωγό της ΕΥΑΘ και στη συνέχεια στη Δωδεκανήσου και στην Αγίου Δημητρίου για να δει την κίνηση των αυτοκινήτων.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στις προτεραιότητές της είναι το κυκλοφοριακό, αυτός ο μεγάλος βραχνάς, αλλά και η καθημερινότητα του πολίτη, αφού όπως συνηθίζει να λέει «και το πιο μικρό και το πιο ασήμαντο για μας πρόβλημα, πρέπει να λυθεί άμεσα». 

Έχοντας καλή γνώση της Θεσσαλονίκης, καθώς από το 2016 υπηρετεί στην Τροχαία της πόλης, η κ. Παπαγεωργοπούλου θεωρεί ότι η συνεργασία αστυνομικού και πολίτη είναι σημαντική για να λυθούν τα όποια προβλήματα. 

Οι 350 γυναίκες και άντρες της Τροχαίας για όλο τον νομό δεν επαρκούν, αλλά το σημαντικό για εκείνη είναι να κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και να βρίσκονται πάντα σε όσους έχουν ανάγκη. «Να ακούσουμε τη φωνή του απλού πολίτη, να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί», λέει συνεχώς προς τους συνεργάτες της. 

Η θέση της Διευθύντριας Τροχαίας ήταν λίγο... καρμική για την κ. Παπαγεωργοπούλου, καθώς μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας -μπήκε στη Σχολή την πρώτη χρονιά λειτουργίας της- τοποθετήθηκε στην Τροχαία Ρόδου και στη συνέχεια μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο -τότε- ΤΟΤΑ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πανοράματος και από το 2016 στην Τροχαία - τα τελευταία χρόνια ως υποδιευθύντρια.

Κατάγεται από τα Τρίκαλα, έχει αποφοιτήσει από την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και έχει πτυχίο από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ασφάλεια τροφίμων. 

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που στην ηγεσία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης τοποθετείται γυναίκα.