Skip to main content

Η παράσταση Don Giovanni του Αmadeus Mozart στη Θεσσαλονίκη

Στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για εφτά παραστάσεις.
Δυναμικά επανέρχεται η Όπερα Θεσσαλονίκης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του φθινοπώρου ανοίγοντας την αυλαία γιατην Καλλιτεχνική Περίοδο 2009/2010, με τηνφημισμένη-διαχρονική παράσταση DonGiovanni του Wolfgang Amadeus Mozart, στην κεντρικήσκηνή του Θεάτρου της ΕταιρείαςΜακεδονικών Σπουδών, για επτά μοναδικέςπαραστάσεις.

Μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της λυρικής τέχνης όλων των εποχών: η όπερα «Ντον Τζοβάννι» του Β. Α. Μότσαρτ που αφηγείται τη δράση, του ακόρεστου αποπλανητή, του αμετανόητου γόη, που μάταια αποζητά την ιδανική γυναίκα και που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με το άγνωστο, στις περιοχές του μυστηριώδους και του φοβερού, έως την στιγμή που θα αντιμετωπίσει τον Πέτρινο Καλεσμένο του... Το τραγικό και το κωμικό, το σοβαρό και το εύθυμο, συνθέτουν το δραματικό οικοδόμημα και οδηγούν τον θεατή στη σφαίρα του μεγάλου στοχασμού, της αέναης σύγκρουσης, της ατέρμονης δημιουργίας.

Ο «Don Giovanni» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πράγα το 1787. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση με έντονα μεταφυσικά και αποκρυφιστικά στοιχεία που κατατάσσεται επάξια σε μια από τις πιο δημοφιλής αλλά και πολυπαιγμένες δημιουργίες του Mozart.

Η όπερα παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Πληροφορίες:

από την Όπερα Θεσσαλονίκης
Παραστάσεις: 18, 19, 20, 23, 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2009
Κεντρική Σκηνή Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ώρα έναρξης: 20.30


Δημήτρης Τσάκωνας