Skip to main content

Η Παρευξείνια ενέκρινε νέα δάνεια 525 εκατ ευρώ το 2017

Σημαντική αύξηση στις εγκεκριμένες αλλά και στις συμβασιοποιημένες χρηματοδοτήσεις το 2017. Στη Ρωσία έγινε η ετήσια σύνοδος των Διοικητών της ΤΕΑΕΠ.

Στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Ιουλίου, η ετήσια σύνοδος του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, υπό την προεδρία του Διοικητού της Ρωσίας για την ΤΕΑΕΠ και αναπλ. υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας κ. Sergey Storchak.

Το Συμβούλιο Διοικητών ενέκρινε την ετήσια έκθεση της Τράπεζας για το 2017, με την ΤΕΑΕΠ να είναι κερδοφόρα για 13 συναπτά έτη και με τον ακαθάριστο κύκλο εργασιών της να ανέρχεται  σε 38,4 εκατ. ευρώ. Το 2017 η Τράπεζα ενέκρινε δανειοδοτήσεις ύψους 525 εκατ. που αφορούσαν 27 νέα projects, καταγράφοντας έτσι αύξηση 21% σε σύγκριση με εκείνες του προηγουμένου έτους. Οι χρηματοδοτικές συμβάσεις που υπογράφηκαν αυξήθηκαν κατά 7%.

Το Συμβούλιο εξέλεξε τον Διοικητή που εκπροσωπεί την Τουρκία στη θέση του προέδρου ενώ οι Διοικητές για την Αλβανία και την Ουκρανία εκλέχθηκαν αντιπρόεδροι για περίοδο ενός έτους. Η Τουρκία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την επόμενη ετήσια σύνοδο της ΤΕΑΕΠ, τον Ιούλιο του 2019.

Στο πλαίσιο της ετησίας συνόδου του Συμβουλίου των Διοικητών που έγινε στη Ρωσία, η Τράπεζα οργάνωσε επιχειρηματικό forum με τίτλο «TEAEΠ: Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της Ρωσίας και την περιφερειακή συνεργασία». Στη διάρκεια του forum που πραγματοποιείται σήμερα, η Τράπεζα και η ένωση επιχειρήσεων «DelovayaRossiya» υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου από κοινού να προωθήσουν την εμπορική και οικονομική συνεργασία.