Skip to main content

Η παρέμβαση που σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα Λαδάδικα

Οι επιχειρηματίες αναφέρθηκαν, κυρίως, σε θέματα καθαριότητας, προσβασιμότητας και παράνομης στάθμευσης καθώς και στην έλλειψη αστυνόμευσης

Παρέμβαση στα Λαδάδικα σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα της περιοχής, που αποτελούν πόλο έλξης τόσο για Θεσσαλονικείς όσο και για τουρίστες.

Σήμερα ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης, ο αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου επισκέφθηκαν τα Λαδάδικα και συναντήθηκαν με επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της περιοχής.


Οι εκπρόσωποι του δήμου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων στα Λαδάδικα και άκουσαν τα προβλήματά τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις για την ευταξία της περιοχής.

Οι επιχειρηματίες αναφέρθηκαν, κυρίως, σε θέματα καθαριότητας, προσβασιμότητας και παράνομης στάθμευσης καθώς και στην έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση στα θέματα Καθαριότητας από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, ζήτησαν παρέμβαση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας προκειμένου να μην μπορούν να σταθμεύουν τα ΙΧ μέσα στα Λαδάδικα. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι καταστηματάρχες, σε ορισμένα σημεία, μπαίνουν τα αυτοκίνητα και σταθμεύουν, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται τα Λαδάδικα, κυρίως τις βραδινές ώρες, σε πάρκινγκ.

Για μια εποικοδομητική συνάντηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής έκανε λόγο σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης. «Είδαμε τα προβλήματα επί τόπου. Είναι θέματα που μπορούν να διορθωθούν και αξίζει τον κόπο γιατί είναι από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά.  Όπως ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκης, θα δοθεί έμφαση στα θέματα Καθαριότητας και κυρίως στο πλύσιμο των δρόμων και των κάδων. Ο εντεταλμένος σύμβουλος ζήτησε τη συνεργασία των επιχειρηματιών και τους κάλεσε να βάζουν τα απορρίμματα από τα καταστήματα μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.

Από την πλευρά του ο  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης θα τοποθετηθούν κολονάκια σε σημεία που πρέπει, ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν μέσα στα Λαδάδικα αυτοκίνητα. «Θέλουμε να έχει πρόσβαση ο κόσμος στα Λαδάδικα αλλά όχι τα αυτοκίνητα και να μετατρέπουν σε πάρκινγκ τα στενά δρομάκια», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.  


Οι επιχειρηματίες ζήτησαν, τέλος, και περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή, από την δημοτική αστυνομία και από την ελληνική αστυνομία, τόσο για την αυθαίρετη εξάπλωση τραπεζοκαθισμάτων από ορισμένα καταστήματα όσο και για θέματα παραβατικότητας με κλοπές σε βάρος των επισκεπτών.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται περίπου 260 επιχειρήσεις και απασχολούν πάνω από 1.500 εργαζόμενους.