Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΧΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

Οι θέσεις του δήμου σε σχέση με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και επί του φακέλου – μελέτης εστάλησαν στις 20 Ιουνίου από τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά

Δεκτές έγιναν οι θέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο γήπεδο ΠΑΟΚ από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο ενέκρινε την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (δείτε εδώ).

Οι θέσεις του δήμου σε σχέση με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και επί του φακέλου – μελέτης εστάλησαν στις 20 Ιουνίου από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά προς την Διεύθυνση Μητροπολιτικών Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του ΥΠΕΝ.

«Είμαστε υπέρ του νέου γηπέδου αλλά κυρίως εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και να τακτοποιήσουμε πολεοδομικά θέματα της περιοχής», υπογράμμισε στη Voria.gr ο κ. Παππάς.

Ο δήμος, σύμφωνα με την επιστολή, δεν συμφωνούσε με την προτεινόμενη μείωση της περιοχής παρέμβασης και επέμεινε προκειμένου να συμπεριληφθεί στη μελέτη του ΕΧΣ και ο χώρος του νηπιαγωγείου επί της οδού Αδαμίδου.

Επίσης, ζητούσε στην μελέτη «να αποσαφηνίζεται το μέγεθος της προτεινόμενης αναγκαίας δόμησης για τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις. Βάσει των υπολογισμών των υπηρεσιών του δήμου, θα πρέπει να προταθεί επιπλέον της υλοποιημένης σήμερα δόμησης, εμβαδόν 3.000 τμ περίπου, το οποίο θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του νέου σχεδιασμού είτε εντός των θεσμοθετημένων σήμερα κοινωφελών εγκαταστάσεων, είτε εντός των κοινόχρηστων χώρων».

Η δημοτική αρχή πρότεινε να διερευνηθεί εκ νέου και να διατυπωθεί νέα πρόταση για τις θέσεις στάθμευσης επιπλέον των 600 στην περιοχή μελέτης. Σημειώνεται ότι στο τεύχος της μελέτης για το θέμα αναφερόταν ότι ο αριθμός των θέσεων ορίστηκε συνολικά σε 600 εκ των οποίων οι 200 εντός του χώρου των νέων εγκαταστάσεων ή σε άμεση επαφή με αυτόν και οι υπόλοιπες 400 σε ακίνητο που να μην απέχει πολύ από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι θέσεις του δήμου επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου λήφθηκαν υπόψιν και έγιναν δεκτές στο μεγαλύτερο μέρος τους κατά την προέγκριση του φακέλου – μελέτης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ