Skip to main content

Η παρωδία σε όλο της το μεγαλείο

Τραγελαφικά γεγονότα στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να παίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα και να επικρατεί 108-61 της… πεντάδας του ΠΑΟΚ. Ανάλογη εικόνα και στο Αλεξάνδρειο, με τον Ολυμπιακό να νικά 65-7
Σε παιχνίδι που δεν αντέχει σε κριτική ο ΠΑΟ νίκησε 108-61, τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι πρωταθλητές παρατάχθηκαν κομπλέ ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» αγωνίστηκε μόνο με τους πέντε ξένους της ομάδας (Μάρσαλ, ΜακΓκράθ, Σιμς, Γκετσέφσκι και Γκρέι).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ένα σερί 8-0 (στο 2΄), δείχνοντας από την αρχή ότι δεν πρόκειται να χαριστούν. Δια χειρός Σιμς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 14-9, όμως, ο πρωταθλητής Ελλάδας πάτησε ξανά γκάζι και χάρη στον ασταμάτητο Ντρου Νίκολας έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 27-14.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε νωρίς να ανακατεύει την τράπουλα, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ματς, ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Βασιζόμενοι πάντα στην καλή τους άμυνα και με καλές επιθετικές επιλογές οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στους 32π. (54-22, στο 20ο λεπτό).

O ξεκούραστος Παναθηναϊκός συνέχισε να φορτώνει με άνεση το καλάθι του Δικεφάλου του Βορρά, την ίδια ώρα που η κούραση είχε αρχίσει να καταβάλει τους Αμερικανούς των φιλοξενουμένων. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να φτάσει τους 50 πόντους (87-37, στο 31΄, σκορ που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Ντρου Νίκολας).

Στο 36΄ ο Παναθηναϊκός έσπασε το φράγμα των 100π. (101-46) με γκολ φάουλ του Νικ Καλάθη και έφτασε στην τελική επικράτηση με 108-61.

Πριν την εκκίνηση της αναμέτρησης, μερίδα παικτών του ΠΑΟΚ με πολιτικά έκατσε στο κέντρο του ΟΑΚΑ για να εμποδίσει το τζάμπολ του αγώνα, αλλά διμοιρία των ΜΑΤ τους υποχρέωσε να απομακρυνθούν για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-22, 84-37, 108-61.

Άρης-Ολυμπιακός 65-78

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της δεύτερης ομάδας του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 78-65.

Όπως ήταν γνωστό, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρατάχθηκε πλήρης στον αγωνιστικό χώρο (πλην του τραυματία Τεόντοσιτς), ενώ από πλευράς των Θεσσαλονικέων έπαιξαν οι Αμερικανοί των «κιτρινόμαυρων» και ορισμένοι έφηβοι.

Μάλιστα το σύνθημα: « κάνατε το μπάσκετ παρωδία με αυτή την μαλ....» ηχούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα από τους φίλους του Άρη.

Πριν τον αγώνα οι Χαραλαμπίδης, Χατζηβρέττας, Ταπούτος, Βεργίνης, Χρυσικόπουλος, Κουμπούρας, Σλούκας, Σκορδίλης μίλησαν με τους Παπαλουκά, Σπανούλη και Μπουρούση, προκειμένου να τους πείσουν να μην κατέβουν αλλά το τελευταίο ήταν αδύνατο.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού με 1-9 οι «κίτρινοι»πήγαν κόντρα στη λογική και με τους Πιρς και Τάκερ έκαναν το ματς ντέρμπι και μείωσαν σε 10-13. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 15-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν μόνο με ξένους και τους μικρούς Χρυσικόπουλο και Μποχωρίδη, προηγήθηκαν ακόμα και με +8 στα μισά της δεύτερης περιόδου(28-20).

Οι φιλοξενούμενοι όμως με προσωπικές ενέργειες του Σπανούλη και του Νεστέροβιτς μείωσαν στο σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα του Παλέ να δείχνει 37-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι και αφού ισοφάρισαν αύξησαν τη διαφορά στους +10 (47-57) ενώ η περίοδος έληξε 47-60 χάρη σε καλάθι του Παπαλουκά.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός κράτησε σε όλη την διάρκειά του την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και πήρε τελικά τη νίκη με 65-78.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-35, 47-60, 65-78.

Καβάλα-Ηλυσιακός 99-71

Όπως στο Αλεξάνδρειο, έτσι και στο κλειστό της Καλαμίτσας το ματς έγινε κανονικά με την Καβάλα να κερδίζει τον Ηλυσιακό με 99-71.

Από την Καβάλα οι Έλληνες παίκτες (Στεφανίδης, Αγγελόπουλος, Σίμτσακ, Καραποστόλου, Παπανικολάου, Γεωργάκης) τήρησαν στο έπακρο την απεργία του ΠΣΑΚ, παρακολουθώντας το ματς από την κερκίδα, ενώ από την άλλη οι Νίκος Χατζής και Λεωνίδας Κασελάκης έπαιξαν κανονικά για να συμπληρώσουν πεντάδα.

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ (Παπανικολόπουλος, Δέσποςκαι Αγγελακόπουλος), παρεμποδίστηκε από τους υπαλλήλους σεκιούριτι να εισέλθει στο τερέν, ενώ το παρών στην Καλαμίτσα έδωσε εισαγγελέας!

Στις κερκίδες βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά στην παρωδία που εκτυλίχθηκε πάνω στο παρκέ.

 Αγωνιστικά, το ντεμπούτο του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο της Καβάλας κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, καθώς η Ένωση ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Μιλτ Παλάσιο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, νικώντας κατά κράτος την αντίπαλη περιφερειακή άμυνα. Αξιοσημείωτη παρουσία είχαν επίσης οι Σέντρικ Σίμονς και Μπράνκο Γιόροβιτς, ενώ όταν η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, ο Πρίφτης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής έβαλε τους νεαρούς Γκέλιο και Πιεβάλιτσα.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 49-23, 78-40, 99-71.