Skip to main content

Η παρουσία της Φώφης στη Θεσσαλονίκη και το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με Πασόκους

Με αφορμή τις προσυνεδριακές διαδικασίες την προσεχή Δευτέρα το ΚΙΝ.ΑΛ. διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά.

Γράφει ο Σαλονικιός

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά την προεκλογική μάχη του το Κίνημα Αλλαγής, ενόψει των αναμετρήσεων για δήμους και περιφέρειες, για την ευρωβουλή και πιθανότητα και για τις εθνικές εκλογές, εάν τελικώς γίνουν και αυτές τον Μάιο. Με αφορμή τις προσυνεδριακές διαδικασίες την προσεχή Δευτέρα το ΚΙΝ.ΑΛ. διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά. Η εκδήλωση υπό τον τίτλος «Η Μακεδονία στο επίκεντρο» θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στο Grand Hotel, επί της Μοναστηρίου.

Στην ίδια εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, ο Χρήστος Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία, η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία και ο Κώστας Σιμιτζής στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας.

Η Φώφη επρόκειτο να έρθει στη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή, αφού προηγουμένως θα πήγαινε στις Πρέσπες, προκειμένου να υπογραμμίσει με τον τρόπο αυτόν τη διαφωνία του κόμματός της προς τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ωστόσο, οι προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού ματαίωσαν αυτόν τον προγραμματισμό κι έτσι η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. θα έρθει στην πόλη τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Στα διάφορα πηγαδάκια στο ΚΙΝ.ΑΛ. τα οποία πυκνώνουν όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, κυριαρχούν τα θέματα της στελέχωσης του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς και του συνδυασμού του Χρήστου Παπαστεργίου. Θέμα συζήτησης αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες και η παρουσία κάποιων παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε τραπέζια τα οποία διοργανώνουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα τέτοιο έγινε στις αρχές της εβδομάδας, σε ταβέρνα στην πλατεία Άθωνος, στο οποίο έδωσαν το «παρών» η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. Παρέστησαν επίσης και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ελευθεριάδης, Χαλβατζόγλου, Μαμέλης κ.ά.), γεγονός το οποίο συζητήθηκε στα «πράσινα» πηγαδάκια.

«Σιγά το νέο», σχολίασε στην Voria.gr παλαιό αλλά ενεργό στέλεχος του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. «Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πριν από τις εκλογές του 2015, ενώ κάποιοι έχουν διοριστεί και σε κρατικούς οργανισμούς» σημείωσε ο ίδιος. Είναι προφανές ότι η υπόθεση περί συγκρότησης νέου φορέα της κεντροαριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.