Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ AUSA

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε και φέτος το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2019

Για 6η συνεχή χρονιά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση AUSA Annual Meeting and Exposition, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ), του Enterprise Greece, και τη συμπαράσταση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Υλικού Άμυνας και Ασφάλειας (ΣΕΚΠΥ) και της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ). Χορηγός επικοινωνίας ήταν η Voria.gr.

Η ΑUSA συγκεντρώνει 700+ εταιρείες-εκθέτες που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες από 80+ χώρες του κόσμου. Στην έκθεση συμμετέχουν με περίπτερα 8 εθνικές αντιπροσωπείες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Κορέα, Νορβηγία, Πολωνία). 30.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο επισκέπτονται κάθε  χρόνο την έκθεση μεταξύ των οποίων κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ & άλλων χωρών, στρατιωτικές αποστολές από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι εταιριών, ηγέτες της παγκόσμιας αμυντικής  βιομηχανίας. Εκθέτες του Ελληνικού  Περιπτέρου οι εταιρίες: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), Intracom Defesne – IDE, Theon Sensors, Systems Sunlight, Alpha Systems και στο κοινό περίπτερο ΣΕΚΠΥ-ΕΕΛΕΑΑ οι εταιρίες μέλη: AEL JV, Aeroservices, Altus LSA, Miltech. και DEFEA Exhibitions Athens.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου και εκδήλωση της εταιρείας Theon Sensors στην οποία ανακοινώθηκε η συνεργασία της με την αμερικανική εταιρία Elbit Systems of America.

Tην Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκε η διοργάνωση της έκθεσης DEFEA 2020 και την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι αμερικανικών αμυντικών οίκων. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση της εταιρίας Alpha Systems στην οποία ανακοινώθηκε η συνεργασία της εταιρίας με την Summit Aviation.
 
O Προέδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε: «Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την πολύτιμη υποστήριξη, την Αιγίδα και την συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ΓΔΑΕΕ και του Enterprise Greece, διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό περίπτερο στη μεγαλύτερη έκθεση αμυντικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ. Με την παρουσία σημαντικών εταιρειών και εκπροσώπηση των συνδέσμων εταιρειών αμυντικού εξοπλισμού της χώρας μας, συνεχίζουμε όχι μόνο να προβάλουμε τις δυνατότητες της Ελληνικής  αμυντικής βιομηχανίας αλλά και να δημιουργούμε ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες και εξαγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Είμαστε περήφανοι για κάθε συνεργασία ελληνικής εταιρίας με αμερικανική ή πολυεθνική η οποία ανακοινώνεται σε αυτή την έκθεση και θα συνεχίσουμε την δυναμική προσπάθειά μας εστιασμένοι πάντα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιρειών».
 
O Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΑΕΕ/ΥΠΕΘΑ) κ. Κυριάκος Κυριακίδης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε τις προσπάθειες μας να ευοδώνονται και να ανακοινώνονται συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών εταιριών. Η χώρα μας θα συνεχίσει να συμμετάσχει στην AUSA, μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις προβολής αμυντικού υλικού με εθνικό περίπτερο, μία συμμετοχή που αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο γεγονός που υποδεικνύει έμπρακτα την αλλαγή της αντίληψης των εγχώριων βιομηχανιών ότι η αγορά των ΗΠΑ είναι απροσπέλαστη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ