Skip to main content

Η «Παιδική Συμφωνία» του Ιακωβίδη έως τις 25 Νοεμβρίου στο Τελλόγλειο

Το έργο «Παιδική Συμφωνία» (1896 - Λάδι σε μουσαμά, 95x130 εκ.) είχε πωληθεί στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκε χάρη στον συλλέκτη Χρήστο Ζιώγα

Έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 θα βρίσκεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.  το αριστούργημα του Γεωργίου Ιακωβίδη «Παιδική συμφωνία».

Το έργο «Παιδική Συμφωνία» (1896 - Λάδι σε μουσαμά, 95x130 εκ.) είχε πωληθεί στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκε χάρη στον συλλέκτη Χρήστο Ζιώγα, ο οποίος το αγόρασε σε δημοπρασία στους Sotheby’s. Η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη έγινε με αφορμή τη δωρεά της συλλογής Χρήστου και Ελένης Ζιώγα στο Τελλόγλειο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από σχολεία, οργανωμένα γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες να θαυμάσουν τον πίνακα και καθώς δεν ήταν δυνατόν να δοθεί παράταση στην παρουσίασή του, θα εκτίθεται στη θέση του από την Τρίτη 27 Νοεμβρίου πιστό αντίγραφο του έργου.

Χάρις στη δυνατότητα αυτή, το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος συνεχίζει τη σειρά δράσεων για σχολεία, προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά τον πίνακα του Ιακωβίδη και να  εξοικειωθούν με βασικές έννοιες ιστορίας της Τέχνης. Οι δράσεις απευθύνονται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για ραντεβού: τηλ. 2310 991614 (Ελένη Μπουντουρέλη).