Skip to main content

Η πέμπτη πιο μίζερη οικονομία και η ημέρα της «Μακεδονικής» Γλώσσας

Ο παραμορφωτικός φακός της κυβέρνησης, η κλήση για το «Μακεδονία Ξακουστή»στην Πτολεμαΐδα και η δημοφιλία του… Στάλιν στην Ρωσία.

Αμετακίνητη από την 5η θέση στη λίστα με τις πιο μίζερες οικονομίες του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον δείκτη Misery Index του Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και την έξοδο στις αγορές.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση θέλει να δούμε τα πράγματα με τον παραμορφωτικό φακό που τα βλέπει και η ίδια. Οι Έλληνες όμως βλέπουν καλά, και ακούν καλύτερα. Και από όσφρηση, ακόμη καλύτερα. Οι οσμές σκανδάλων άλλωστε, της "αδιάφθορης" Αριστεράς, έχουν κατακλύσει την Επικράτεια.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται, όπως και το 2018, η Βενεζουέλα, καθώς εκεί ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα φτάσει φέτος το 8.000.000%! Ακολουθεί ακόμη μία οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή, η οποία αναγκάστηκε να πέσει και πάλι στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ.

Συνέβη και αυτό κατά την συγκέντρωση κατοίκων στην Πτολεμαΐδα, όπου αποδοκιμάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η Τροχαία έκοψε κλήση στο αυτοκίνητο που έπαιζε το "Μακεδονία Ξακουστή"!

Ως αιτιολογία αναφέρεται ότι «είχε θέσει σε λειτουργία το ηχητικό σύστημα του οχήματος με τρόπο ώστε να παρενοχλεί» και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει σε απόσταση μικρότερη των είκοσι μέτρων από φανάρι. [Αν ακουγόταν ο ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης και της Αριστεράς της Ελλάδας, "Στ’ άρματα, στ’ άρματα", θα συνέβαινε το ίδιο;]

Η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε να κηρύξει την 5η Μαΐου ως Ημέρα της "Μακεδονικής" Γλώσσας. Η απόφαση για τη γιορτή της "μακεδονικής" γλώσσας βασίζεται στην απόφαση του Τίτο -της Εθνικής Κυβέρνησης της "Ομοσπονδιακής Μακεδονίας"-, η οποία στις 5 Μαΐου 1945 ενέκρινε το αλφάβητο της "μακεδονικής" γλώσσας ως επίσημη γραφή.

Δεν έγινε γνωστό αν κλήθηκαν να παρευρεθούν τιμώμενοι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, που αναγνώρισαν ανεξήγητα το σλαβικό μόρφωμα ως γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. [Ναι, βέβαια, έβαλαν και αστερίσκους, τους οποίους οι Σλάβοι των Σκοπίων μεταχειρίζονται με την προσήκουσα περιφρόνηση].

Σαλβίνι: Τα λιμάνια της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά λόγω κινδύνου για τρομοκράτες. Ικανοποιημένος ο Σαλβίνι, επειδή η πολιτική του επέφερε πτώση 92% στον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης. 

Αγώνας δρόμου των Μεγάλων Δυνάμεων για τη Σελήνη, προβλέπεται. Θυμίζω, ότι ο Ρέηγκαν αποτελείωσε την Σοβιετική Ένωση με τον Πόλεμο των Άστρων. Η αμερικανική οικονομία έκοβε όσα δολάρια ήθελε ανεξέλεγκτα, ενώ η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και οικονομικά.

Στα ύψη η δημοφιλία του… Στάλιν στην Ρωσία. Δεν νομίζω όμως να άνοιξαν σαμπάνιες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, επειδή οι οπαδοί του ακροδεξιού Ζιρινόφσκι, ήσαν αυτοί που θαυμάζουν τον Στάλιν, σε ποσοστό 80%. Εξηγείται, αυτή η προτίμηση των ακροδεξιών στο δικτάτορα, επειδή το 46% των Ρώσων στηρίζει τις σταλινικές διώξεις. Αρκεί νάχουν δικτατορία οι Ρώσοι, κι ό,τι νάναι.