Skip to main content

Κορωνοϊός: Η ευθύνη των δημάρχων και το τσίπουρο δημοτικού συμβούλου

Οι περισσότεροι δήμαρχοι διστάζουν να γίνουν αυστηροί, ενώ θα έπρεπε για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

-Για όσους ανησυχούν για τις οικονομικές και συνεπώς τις πολιτικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, καλό είναι να θυμούνται πως «η υγεία είναι πάνω από όλα». Με αφορμή τους καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται στο «πάγωμα» των πάντων και το πραγματικά τεράστιο πλήγμα που υφίστανται, οι περισσότεροι δήμαρχοι διστάζουν να γίνουν αυστηροί, ενώ θα έπρεπε. Ξεχώρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος βλέποντας την πλατεία Ταχυδρομείου εν μέσω περιοριστικών μέτρων και προτροπών «Μείνετε Σπίτι» να σφύζει από ζωή και τους συμπολίτες (και ψηφοφόρους του) να αδιαφορούν για την απειλή του κορωνοϊού και να είναι ο ένας πάνω στον άλλο για να πιουν τον καφέ τους, αντέδρασε και μάλιστα με αυστηρό τόνο. Και πολύ καλά έκανε. Οπως εξαιρετικά έπραξε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που δίνει με παραστατικό τρόπο σε όλους να καταλάβουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πως ακριβώς έχει η κατάσταση. Στη γραμμή Όχι πανικός, όχι εφησυχασμός. Μπας και καταλάβουν και οι άλλοι συνάδελφοί τους το μέγεθος του προβλήματος και την ευθύνη που έχουν. Δεν είναι όλα ψήφοι…

-"Το σωτήριον έτος ,2020 καταπολεμούμε τον κοροναϊό ακολουθώντας τα μέτρα. Τσίπουρο κατά μόνας... στην Τριανδρία". Σχόλιο στο Facebook που διαγράφηκε λίγο μετά. Μετά τι; Μετά τη συνειδητοποίηση της... χοντράδας. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος την ανάρτηση, συνοδεία της σχετικής φωτογραφίας δημοτικού συμβούλου της Θεσσαλονίκης; Ο κ. Σταύρος Καλαϊτζίδης είναι δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης του Νίκου Ταχιάου. Τριανδρία, κεντρικός δρόμος Ελευθερίας, χτες. Άλλο ένα από τα... καλά παραδείγματα την εποχή του κορωνοϊού. Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε σπίτι (ή στο πεζοδρόμιο από το σπίτι) και πίνουμε τσίπουρο με παρέα, διότι ως γνωστόν το τσίπουρο είναι γιατρικό. Ο Θεός να μας φυλάξει.

 

-Κάποιος να μαζέψει την Ολυμπιακή Επιτροπή; Τα βίντεο από την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας είναι αποκαλυπτικά. Στην Πελοπόννησο έγινε ο κακός χαμός λες και δεν υπάρχει κορωνοϊός. Φιλιούνται, αγκαλιάζονται, συνωστίζονται για να δουν από κοντά τον χολιγουντιανό σταρ. Και μόλις άρχισαν όλοι να κράζουν κι αφού έγιναν όσα έγιναν και εκτέθηκαν σε κίνδυνο όσοι εκατοντάδες εκτέθηκαν, αποφάσισε να διακόψει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας». Η τρέλα δεν πάει στα βουνά ή αλλιώς έπρεπε να τους βάλουν χέρι από το υπουργείο Υγείας για να καταλάβουν τι κάνουν...

-Όλοι αυτοί που διοργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου αυτές τις μέρες, εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού το σκέφτηκαν καλά; Δεν είπαμε ρε παιδιά να μείνετε μουγκοί, ούτε να νεκρώσουν τα πάντα, αλλά ειδικά μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τα «Μένουμε Σπίτι» και όλες τις προσπάθειες, να επιμένετε να σας τραβήξουν οι κάμερες για να μας κάνετε συστάσεις και ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό δεν σας φαίνεται λίγο παράδοξο; Και άντε οι άλλοι. Να καλούν γιατροί σε συνέντευξη τύπου…; Έχει κι άλλες μεθόδους να ξέρετε πάντως… Και δε χρειάζεται να σας κράξει ο κόσμος όλος για να καταλάβετε πως πρέπει να τις ακυρώσετε.

 -Και κάτι εκτός κορωνοϊού. Εκεί στον Άρη πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι τις τελευταίες μέρες. Μπορεί αγωνιστική δραστηριότητα να μην υπάρχει λόγω κορωνοϊού, όμως δυο επιφανείς Θεσσαλονικείς και οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» εκπροσωπούν θεσμικά τη χώρα σε ανώτατο επίπεδο. Ο ένας είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Έλληνας Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς και η άλλη βέβαια είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.