Skip to main content

Η Περιφέρεια ασφαλτοστρώνει κρίσιμους δρόμους του δήμου Δέλτα

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι εξυπηρετούν τα εργοστάσια και τις μεταφορικές εταιρίες και εμφανίζουν μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους.

Ένα σημαντικό οδικό έργο εγκρίθηκε σήμερα από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού που συνδέει την είσοδο της εθνικής οδού από Αθήνα στα Νέα Μάλγαρα μέχρι την έξοδο από τον οικισμό των Κυμίνων προς τη Χαλάστρα.

Στο πλαίσιο του έργου μάλιστα θα ασφαλτοστρωθούν και τμήματα των δρόμων της Χαλάστρας, των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων, που συνδέονται με την ίδια επαρχιακή οδό.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι εξυπηρετούν καθημερινά πολύ μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, επειδή αποτελούν τη βασική σύνδεση των πολλών εργοστασίων και μεταφορικών εταιρειών της περιοχής Χαλάστρας, Ν. Μαλγάρων, Κυμίνων, Ανατολικού κτλ. με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Για τις εργασίες διατίθενται 400.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Τα έργα κρίνονται αναγκαστικά και επείγοντα, καθότι οι δρόμοι παρουσιάζουν προβλήματα, ενώ ο Δήμος Δέλτα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται. Η συνεργασία μου και με τους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης υπήρξε πάντα εποικοδομητική, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης θα γίνουν επίσης:

1.Ανακατασκευή των βόρειων περιφερειακών οδών των Δημοτικών Κοινοτήτων Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας, συνολικού μήκους 3,9 χλμ.

2.Ασφαλτόστρωση ανώνυμης χαλικοστρωμένης αγροτικής οδού στα Κύμινα, που συνδέει τον οικισμό με την ασφαλτοστρωμένη οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο, μήκους 1,3 χλμ.

3.Ασφαλτόστρωση χαλικοστρωμένου τμήματος μήκους 1,7 χλμ., της νότιας παράπλευρης βοηθητικής οδού, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

4.Ανακατασκευή ασφαλτοστρωμένου τμήματος μήκους 0,5 χλμ., παραπλεύρως των κοιμητηρίων Χαλάστρας.