Skip to main content

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει 60 εθελοντικές ομάδες

Εξοπλισμός στους εθελοντές εν όψει της χειμερινής περιόδου - Ήπια τα καιρικά φαινόμενα των ημερών στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην ενίσχυση του εξοπλισμού των περίπου 60 εθελοντικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία προχωρά η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν, τόσο σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Ο εξοπλισμός των εθελοντών είναι ένα πάγιο αίτημα των οργανώσεων, που είναι εκεί όποτε τους χρειαστεί η Πολιτεία, η Περιφέρεια ή οι Δήμοι, όμως προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, δίχως τα απαιτούμενα εφόδια και κυρίως δίχως καν τα απαιτούμενα μέσα αυτοπροστασίας των μελών τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Μπάμπη Στεργιάδη, προκύρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού για τις εθελοντικές ομάδες και αναμένεται εξοπλισμός, όπως στολές, μπότες, κιάλια, κράνη κτλ. να παραδοθεί στους εθελοντές στο τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ακόμη μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητας και ικανότητα επέμβασης στη χειμερινή περίοδο.

«Με δεδομένη τη συχνότερη πλέον εμφάνιση δύσκολων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας και την ανάγκη για ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, προσπαθούμε να εξοπλίσουμε καλύτερα τους εθελοντές, οι οποίοι μας βοηθούν αποφασιστικά στο έργο μας», είπε ο κ. Στεργιάδης.

Ο κ. Στεργιάδης επισήμανε πως οι εθελοντικές ομάδες στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας είναι περίπου 60, από τις οποίες τουλάχιστον οι 50 θεωρούνται ενεργές και προσφέρουν πολύτιμο έργο. «Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε αυτές τις ομάδες και να τις ενισχύσουμε με εξοπλισμό που είναι απαραίτητος, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στο χειμώνα και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα», σημείωσε.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε αυξημένη επιφυλακή αυτές τις μέρες λόγω των βροχοπτώσεων, πλην όμως τα φαινόμενα στην περιοχή αναμένεται να είναι ήπια.