Skip to main content

Η περιφερειακή ανάπτυξη στην επίσκεψη του Χρ. Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη

Η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος της διοίκησης της Τράπεζας για την αγορά της Β. Ελλάδος.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για σειρά επαφών ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο με στελέχη της Τράπεζας, όσο και εκπροσώπους σημαντικών φορέων και επιχειρηματίες της πόλης.

Τον κ. Μεγάλου συνόδευαν ο σύμβουλος διοίκησης κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Κουτεντάκης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Η παρουσία του κ. Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη το διήμερο Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιανουαρίου αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος της διοίκησης της Τράπεζας και του ίδιου προσωπικά για την αγορά της Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η Τράπεζα στην περιφερειακή ανάπτυξη, ως μοχλό για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στον ενάρετο κύκλο και της επιχειρηματικότητας στην κανονικότητα.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς συνεχάρη τα στελέχη του Δικτύου της τράπεζας για τις επιδόσεις τους, καθώς στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει ηγετική θέση σε όλα τα τραπεζικά μεγέθη (καταθέσεις, χορηγήσεις κ.λπ.).  Ταυτόχρονα τα διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους.

Επίσης, ο κ. Μεγάλου επισκέφθηκε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και πελάτες που εξυπηρετούνταν τη συγκεκριμένη στιγμή. Μεταξύ άλλων έκανε στάση και στο e – branch της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Τσιμισκή και άκουσε από συναλλασσόμενους πολύ θετικές κρίσεις για τη λειτουργία του. Ως γνωστόν τα έξι μέχρι σήμερα πλήρως αυτοματοποιημένα καταστήματα e-branch της Πειραιώς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) προσφέρουν στους πελάτες πρωτοποριακές υπηρεσίες και ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια και πέραν του συμβατικού ωραρίου των τραπεζικών καταστημάτων -μέχρι τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα τα Σάββατα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ήταν, ακόμη, ομιλητής σε γεύμα που οργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συμμετοχή διακεκριμένων παραγόντων της επιχειρηματικότητας του ελληνικού Βορρά. Στην παρέμβαση του ο κ. Μεγάλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ ανέδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, μεταξύ των οποίων η αγροδιατροφή, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι υπηρεσίες. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση του για θετικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα με την αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την επιστροφή των καταθέσεων. Όπως είπε με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να στηρίξουν ενεργότερα τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι για τα καλά επιχειρηματικά σχέδια οι ελληνικές τράπεζες πάντα χορηγούν κεφάλαια.

Στη φωτογραφία:

Στέλεχη της Τρ. Πειραιώς στο e-branch της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη (από αριστερά): Γ.Γεωργόπουλος - Γενικός Διευθυντής, Χρ. Μεγάλου - Διευθύνων Σύμβουλος, Χρ. Αντωνιάδης - Σύμβουλος Διοίκησης, Β. Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Α. Σεκέρη - Βοηθός Γενική Διευθύντρια