Skip to main content

Σειρά στις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν οι μαρίνες

Δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου θα ζητήσει ως το Νοέμβριο το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου θα ζητήσει ως το Νοέμβριο το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τη μαρίνα της Αλίμου. Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, υποστηρίζουν από το ΤΑΙΠΕΔ, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο, να καταδείξουν ότι κάτι κινείται στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, στην Ελλάδα ακόμα.

Στο μεταξύ μεγάλα επενδυτικά projects, όπως αυτό του Ελληνικού, κυριολεκτικά αγνοούνται, χαμένα κάπου μεταξύ ΣτΕ και ...αρχαιολογίας, ενώ και πολλά μικρότερα τελούν, σχεδόν, υπό διωγμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό σχέδιο που πλέον παραπέμπει σε "γεφύρι της Άρτας". Ο λόγος αφορά στη δημιουργία και λειτουργία
υδατοδρομείων και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Ιόνιο (κυρίως), αλλά και Αιγαίο. Τα τελευταία νέα; Όπως πάντα αργεί, αλλά τελικώς υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα να γίνει!

Η Hellenic Seapplanes ανακοίνωσε συνεργασία με την βουλγαρική Aviostart. Η τελευταία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δραστηριοποιείται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα, σε ανάλογα projects. Για την περίπτωση των ελληνικών υδατοδρομείων ενδιαφέρονται πολύ και καναδικά συμφέροντα. Ήταν το project που "κυνήγησε" περισσότερο από όλα ο προηγούμενος Καναδός πρέσβης στην Αθήνα, χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται πάντως ότι το τέλος της συγκεκριμένης επένδυσης αργεί ακόμα...