Skip to main content

Χτύπημα της κακοκαιρίας στην Πιερία- Καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης (φωτο)

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους δήμους Κατερίνης και Δίου, στην Πιερία, όπου δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Η Πιερία βρέθηκε από τα ξημερώματα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Άριελ, προκαλώντας πλημμύρες, καταστροφές σε υποδομές καθώς και σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους δήμους Κατερίνης και Δίου, όπου δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα μετατράπηκε το παραλιακό μέτωπο στον δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών. Για πρωτόγνωρο φαινόμενο έκανε λόγο, μιλώντας στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν σημεία στο παραλιακό μέτωπο όπου το ύψους του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο. Από το έντονο φαινόμενο που έπληξε την περιοχή έχουν προκληθεί καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, τα οποία πλημμύρισαν. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει καταγραφή της όλης κατάστασης, καθώς αρχικά τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να γίνει η απάντληση των υδάτων.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στον δήμο Δίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, όπου στην περιοχή καταγράφηκαν 160 χιλιοστά βροχής. Σημαντικές είναι οι ζημιές στον Πλαταμώνα, σε όλο το μήκος από τους Νέους Πόρους έως το Λιτόχωρο. Συγκεκριμένα κόπηκε δίκτυο στον Πλαταμώνα, με αποτέλεσμα να βυθιστούν οχήματα. «Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Έχει σταματήσει η βροχόπτωση. Είναι μια μέρα δύσκολη για τον δήμο», επισήμανε στη Voria.gr.

Και στις δύο περιοχές επιχειρούν ήδη συνεργεία των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:
στο 1o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βροντούς – Καρίτσας
στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής

Και στους δύο δήμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων έμειναν για σήμερα κλειστά. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα μαθήματα και στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση και στη Χαλκιδική με φερτά υλικά να κατεβαίνουν κυρίως στην περιοχή της Τορώνης, χωρίς όμως να προκληθούν σημαντικά προβλήματα.

Τα φαινόμενα σταδιακά υποχωρούν και από το απόγευμα θα έχουν εξασθενήσει, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη.