Skip to main content

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού και ο τελικός του Europa θα καθορίσει αν θα έχουν δύο ή τρεις πιθανούς αντιπάλους.

Τους πιθανούς αντιπάλους στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League γνωρίζει από χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός ωστόσο η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει απόλυτα μετά τον τελικό του Europa League Τσέλσι-Άρσεναλ.

Σημειώνεται πως οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στους ισχυρούς αλλά δεν γνωρίζουν αν θα έχουν δύο ή τρεις πιθανούς αντιπάλους.

Αναλυτικά παρακάτω τα δύο σενάρια για τους «ερυθρόλευκους»:

1ο Σενάριο

Αν η Άρσεναλ κατακτήσει το Europa League, τότε ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του μια εκ των: Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ (Τουρκία), Λίντσερ (Αυστρία).

2ο Σενάριο

Αν η Τσέλσι κατακτήσει το Europa League, τότε Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ και Λίντσερ θα πάνε στον 3ο προκριματικό γύρο και ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του μια εκ των: Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) ή Αϊντχόβεν (Ολλανδία). Η τελευταία βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών στο 1ο σενάριο και έτσι δεν είναι πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού, ωστόσο αν κατακτήσουν το Europa League οι «μπλε» του Λονδίνου, τότε θα υποχωρήσει στο γκρουπ των ανίσχυρων και γίνεται αυτόματα υποψήφια αντίπαλος των Πειραιωτών και μάλιστα με πιθανότητα 50% να αντιμετωπίσει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.