Skip to main content

Η ΠΚΜ παρεμβαίνει στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Χαλκηδόνας

Ο άξονας εξυπηρετεί τους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας και χρειάζεται εκτεταμένες βελτιώσεις και αποκαταστάσεις.

Εκτεταμένες βελτιώσεις και αποκαταστάσεις των σημαντικών φθορών του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Κατερίνης, που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των πολιτών τριών νομών (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας), προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το έργο, με προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.

Προγραμματίζονται εργασίες επισκευής και βελτίωσης του οδοστρώματος και εργασίες συντήρησης στη σήμανση, την ασφάλεια, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και στο οδικό τμήμα Χαλκηδόνας – Κατερίνης.

Οι παρεμβάσεις συγκεντρώνουν τη συμφωνία όλων και ειδικά των τοπικών φορέων (δήμοι κ.ά.), που επί χρόνια πιέζουν για τη βελτίωση του συγκεκριμένου άξονα, ο οποίος εξυπηρετεί και μεγάλο μέρος της «βαριάς» κυκλοφορίας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, είπε ότι με την έκπτωση 65% στην εργολαβία είναι αμφίβολη η ποιότητα της κατασκευής, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μούρνος, τόνισε ότι αφενός η παρέμβαση είναι θετική, αφετέρου δε διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του έργου.