Skip to main content

Η πλατεία Αριστοτέλους πίστα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου

Διήμερη δράση κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ειδικά διαμορφωμένη πίστα 1.200 τμ., παιδιά από 6 έως 15 ετών

Σε πίστα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου μεταμορφώνεται σήμερα και αύριο η πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να υποδεχθεί παιδιά τα οποία θα συμμετέχουν στην εκδήλωση «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια».

Είναι μία διήμερη δράση κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που συνδιοργανώνουν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.ΕΠ.) Active Hellas και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα 1.200 τμ., παιδιά από 6 έως 15 ετών, με επαρκή γνώση οδήγησης ποδηλάτου, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να αναγνωρίζουν τα σήματα που αφορούν τη διακίνηση των τροχοφόρων, να «διαβάζουν» τους κινδύνους που παραμονεύουν στον δρόμο και πώς να τους αποφεύγουν, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα ποδήλατα, εξοπλισμό και κράνη που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του διημέρου, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιδείξεις δεξιοτεχνίας, διαγωνισμούς, έπαθλα και κληρώσεις.

Η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον, το οποίο υλοποιείται από την Κοιν.Σ.ΕΠ Active Hellas, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχει την έγκριση ενημερωτικών παρεμβάσεων στα σχολεία της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.