Skip to main content

Η πλειονότητα των Γερμανών θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, το 49% των Γερμανών τάσσεται πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης στο θέμα της παραμονής ή μη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη διαπιστώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov.

Συγκεκριμένα, βάσει της δημοσκόπησης, το 49% των Γερμανών τάσσεται πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και το 33% υπέρ της εξόδου της.

Σύμφωνα με τη FAZ, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειονότητα των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε ποσοστό 59%.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παραθέτει και συγκριτικό πίνακα των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Μάρτιο (2015) τασσόταν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής το 40% και κατά το 41%.