Skip to main content

Η νέα φίρμα της Αριστεράς και ο... ευέλικτος Ζόραν Ζάεφ

Η λανθασμένη αντίδραση της ΝΔ στις ύβρεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, η οργή για Μαδούρο και γρήγορη ενσωμάτωση Ζάεφ στο σύστημα.

Προς τι ο θόρυβος, βρε παιδιά; Επειδή κάποιος της "πρώτης φορά Αριστεράς" έβρισε χυδαία τον Μητσοτάκη; Μα αυτό είναι το "ηθικό τους πλεονέκτημα". Δεν μπορούν αλλιώς. Έτσι έμαθαν.

Ή καλύτερα: Έτσι τους έμαθε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Επειδή, εντελώς περίεργα, όταν κυβερνούσαν τα αστικά κόμματα, σε όλες τις σημαντικές θέσεις τοποθετούσαν πρόσωπα από το περιθώριο της πολιτικής, για να δείξουν τάχατες ότι προσλαμβάνουν αξιοκρατικά.

Και με τη βεβαιότητα ότι «οι δικοί μας, είναι σίγουρα δικοί μας, ας ψάξουμε και για άλλους». Κι έτσι έσκαψαν τα θεμέλια του αστικού κράτους, κι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ για να το αποτελειώσει.

Οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. ξέχασαν έναν σημαντικό κανόνα, που ακολουθούν δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Ότι απαντούν μόνον σ’ αυτούς που έχουν το ίδιο ανάστημα. Τώρα, επιτιθέμενοι σε κάποιον άγνωστο και αδιάφορο στο ευρύ κοινό -τι κύρος έχει και ποιες οι επιπτώσεις των χυδαίων ύβρεών του;-, τον έκαναν φίρμα στην Αριστερά -όπως ίσως επεδίωκε- και καθόλου περίεργο να τον δούμε αύριο βουλευτή [Δεν είναι χειρότερος από τους άλλους. Όλοι είναι μιας κοπής].

Κάποτε, κι ενώ μιλούσε ο Γεώργιος Παπανδρέου -ο παππούς- κάποιος βουλευτής τον διέκοψε με απρεπή χαρακτηρισμό. Ο Γέρος, σταμάτησε την ομιλία του, και ρώτησε: Ποιος το είπε αυτό; - Εγώ, απάντησε ο "μάγκας" διακόπτης. - Α, εσύ; Είπε ο Γέρος. Καλά, εσύ μπορείς να λες ό,τι θέλεις. Τον αποτέλειωσε. Αν του απαντούσε στα σοβαρά, θα τον εξύψωνε στον χώρο του.

Έντονη οργή έχει προκληθεί στη Βενεζουέλα μετά την είδηση πως ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο δείπνησε σε πανάκριβο εστιατόριο του σεφ γνωστού ως "Salt Bae" στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια ώρα, στη Βενεζουέλα, οι πολίτες λιμοκτονούν, ενώ το κόκκινο κρέας θεωρείται πλέον πολυτέλεια.

Ποιο το περίεργο; Δεν τόπαμε, ότι η νομενκλατούρα στα αριστερά καθεστώτα ζει πλουσιοπάροχα, και ο λαός χορταίνει με αριστεροσύνη; Ενδεικτική είναι μια έρευνα, η οποία υποστηρίζει πως τον τελευταίο χρόνο ένας μέσος πολίτης της Βενεζουέλας έχει χάσει 11 κιλά. Είναι προσφορά του καθεστώτος, να αδυνατίζουν οι πολίτες χωρίς ινστιτούτα γυμναστικής και περίεργες δίαιτες.

Άλλος κωλοτούμπας αυτός. Θα μου πεις, αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε. Είπε την μια μέρα ο Ζάεφ ότι οι Ρώσοι επεμβαίνουν στα εσωτερικά των Σκοπίων, ικανοποιήθηκαν οι Αμερικανοί, και είπε την άλλη μέρα: «Δεν έχω κανένα στοιχείο ένδειξη για ρωσική ανάμειξη (σσ: στο δημοψήφισμα). Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της "Μακεδονίας"» και ικανοποιήθηκαν και οι Ρώσοι. Πολύ γρήγορα ενσωματώθηκε στο σύστημα ο τύπος.