Skip to main content

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Η Voria.gr σας ενημερώνει για τις θεατρικές παραστάσεις, τις εκθέσεις αλλά και τις ταινίες που παίζονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης.

Η Voria.gr σας ενημερώνει για τις θεατρικές παραστάσεις, τις εκθέσεις αλλά και τις ταινίες που παίζονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης.

Για αυτήν την εβδομάδα, σας προτείνουμε το θεατρικό έργο «Δεν Ακούω Δεν Βλέπω Δεν Μιλάω».

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο…  Κάποια στιγμή  μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Για να δείτε όλες τις θεατρικές παραστάσεις πατήστε εδώ.

Παράλληλα, σας προτείνουμε την έκθεση «ΉR E MO».

Το μακρύ όχημα (Long Vehicle) με αριθμό κυκλοφορίας FLR2012 είναι ένα συνεργατικό ρυμουλκό από εικαστικούς καλλιτέχνες, που θέλουν να προσεγγίσουν κριτικά και να ξεδιαλύνουν τη διαδικασία ανάμεσα στην εργασιακή διαδικασία του έργου τέχνης και τις κοινωνικές σχέσεις που η τέχνη γεννά και/ή αναπαράγει.

Για να δείτε όλες τις εκθέσεις πατήστε εδώ.

Από ταινίες, σας προτείνουμε την ταινία «The Amazing Spiderman».

Ο Spider-Μan επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, τρισδιάστατος και με ανανεωμένο cast. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει αυτή την φορά ο Μαρκ Γουέμπ ((500) Μέρες με τη Σάμερ), ο οποίος αντικαθιστά τον Σαμ Ράιμι, σκηνοθέτη των προηγούμενων επιτυχημένων ταινιών με ήρωα τον άνθρωπο - αράχνη. Το ρόλο του Peter Parker ενσαρκώνει ο ταχύτατα ανερχόμενος Άντριου Γκάρφιλντ («The Social Network», «Μη μ’ Αφήσεις Ποτέ», «Boy A»). Το "The Amazing Spider-Man" μας διηγείται τη... νέα ιστορία του Πήτερ Πάρκερ, ενός καθόλου δημοφιλούς έφηβου που μεγαλώνει με το θείο και τη θεία του, καθώς οι γονείς του τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία.

Για να δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας πατήστε εδώ.